
Салати з буряка давно набули заслуженої популярності. Багато з них давно приїлися, а тому варто спробувати якісь нові рецепти.
Зараз самий розпал сезону буряка, коли він максимально смачний і корисний. Ми підібрали кілька незвичайних салатів, які здивують ваших близьких.
- Салат із буряка та оселедця
- Салат Королівський з буряком і чорносливом
- Салат із буряка з солоним огірком і цибулею
- Фінський салат із буряка
Салат із буряка та оселедця
На святковий стіл чудово підійде салат із буряком і оселедцем, але не шуба, а зовсім інша страва. Для нього беремо:
- 300 грамів оселедця;
- один варений буряк;
- половину червоної цибулини;
- половину банки консервованого горошку;
- кріп;
- рослинну олію;
- чорний перець;
- чайну ложку солі;
- чайну ложку цукру;
- столову ложку оцту;
- половину склянки води.
Цибулину нарізаємо півкільцями і переміщуємо її в тарілку. Всипаємо цукор, сіль і заливаємо водою з оцтом. Перемішуємо і залишаємо маринуватися.
Буряк чистимо та нарізаємо смужками. Рибу очищаємо від кісточок і шкірки, нарізаємо також смужками. Коли цибуля буде готова, змішуємо всі інгредієнти, приправляємо за смаком і заправляємо олією.
Салат Королівський із буряком і чорносливом
Це дуже смачний, ситний салат із буряка з насиченим смаком. Він стане прикрасою столу та здивує гостей. Для приготування беремо:
- два середні буряки;
- одну моркву;
- 200 грамів курячого філе;
- 100 грамів чорносливу;
- 100 грамів сиру;
- 75 грамів волоських горіхів;
- два зубчики часнику;
- 150 грамів майонезу.
Буряк і моркву відварюємо до готовності. Натираємо їх на тертку. Філе нарізаємо кубиком і обсмажуємо до готовності на невеликій кількості рослинної олії. Чорнослив дрібно нарізаємо, а сир - натираємо на тертці.
Горіхи перебиваємо блендером у велику крихту, а часник - під прес. Тепер збираємо салат, він викладається шарами: половину буряка, філе, горіхи, майонез, морква, тертий сир, майонез, чорнослив, майонез. Буряк, що залишився, змішуємо з часником і викладаємо останнім шаром.
Салат потрібно залишити в холодильнику на кілька годин для просочення і можна подавати.
Салат із буряка з солоним огірком і цибулею
Це дуже простий салат із буряка. Його приготування займає мінімум часу та зусиль. Для страви беремо:
- два буряки;
- 300 грамів солоних огірків;
- 100 грамів ріпчастої цибулі;
- столову ложку оцту (3%);
- пір'я зеленої цибулі;
- гілочку петрушки;
- чотири столові ложки рослинної олії;
- сіль;
- чорний мелений перець.
Вимитий буряк загортаємо у фольгу і запікаємо протягом години за температури 200 градусів. Після охолодження очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
Перекладаємо буряк у тарілку, поливаємо олією і перемішуємо, щоб він не забарвлював інші інгредієнти. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і залишаємо в піалі з яблучним оцтом на десять хвилин.
Огірки нарізаємо маленькими кубиками. Зелень промиваємо, обсушуємо та нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти разом і приправляємо.
Фінський салат із буряка
Наостанок розглянемо дуже незвичайну страву. Фіни заправляють її буряковим соком з оцтом. Ми взяли варіант, який ближчий до нашої кухні. Для приготування беремо:
- два середні буряки;
- чотири невеликі картоплини;
- одне яблуко (кисле);
- одну цибулю;
- три-чотири мариновані огірки;
- столову ложку огіркового розсолу;
- столову ложку рослинної олії;
- чайну ложку кунжуту.
Буряк відварюємо, очищаємо та нарізаємо середніми шматочками. Відварюємо та нарізаємо кубиками картоплю.
Цибулю очищаємо та дрібно нарізаємо. Заливаємо її розсолом і прибираємо в сторону. Яблуко потрібно вимити, очистити від шкірки та нарізати кубиками.
Складаємо всі інгредієнти в піалу або салатницю, заправляємо олією і посипаємо кунжутом. Для кращого результату можна залишити салат настоюватися близько 30 хвилин.