Як позбутися від пилу в повітрі вдома - поради / depositphotos.com

Пил - це дрібні частинки органічного або мінерального походження, які потрапляють в квартиру через вентиляцію, відкриті вікна і двері. Також ви можете принести їх з собою на одязі, через що здається, що прибирай-не прибирай, а все одно брудно. УНІАН з'ясував, який засіб від пилу допоможе зберегти чистоту і що робити для її підтримки.

Раніше ми говорили про те, що робити, щоб пил не сідав на меблі.

Як позбутися від пилу в квартирі надовго - прості способи

Багатьом господиням здається, що пил в квартирі буде завжди, навіть якщо щодня проводити вологе прибирання. Насправді - це не так, просто потрібно знати деякі хитрощі, завдяки яким ваше житло завжди буде сяяти чистотою.

Відео дня

Не перетворюйтеся на "Плюшкіна"

"Улюблене" місце для частинок пилу - це різні сувеніри, м'які іграшки, статуетки, картини та інші пилозбірники. Вони, звичайно, радують своєю естетикою або ностальгічними нотками, однак, підтримувати їх в чистоті досить складно. Саме тому порада перша - прибрати з видних місць предмети, якими ви не користуєтеся щодня, щоб вони не збирали пил.

Вологе прибирання - ваш кращий друг

Прозаїчно і банально, але правда - чим частіше ви робите вологе прибирання, тим менше пил накопичується в квартирі. Особливо це актуально для людей, які страждають на алергію або астму - їм свіже повітря просто необхідне. Ідеальним помічником в процесі прибирання буде ганчірка з мікрофібри, а краще - дві - суха і мокра. Сухою ви прибираєте верхній шар пилу, а мокрою знищуєте залишки.

Не економте на побутовій техніці

Якщо вибираєте пилосос, то купуйте модель з водяним фільтром - такі екземпляри краще збирають пил і заважають йому повертатися назад. Крім того, вони відмінно очищають повітря і дарують відчуття свіжості в будинку. У деяких пилососах є вбудована швабра, за допомогою якої прибирання вийде провести швидше.

Озброюйтеся засобами для прибирання

Коли намагаєтеся боротися з пилом, використовуйте поліроль - нею зручно протирати меблі, тоді пил "сідає" на них набагато менше. Ще один універсальний засіб - кондиціонер для білизни. Його потрібно змішати в пропорції 1:3, де 1 - частина кондиціонера і 3 - вода. Таким розчином ідеально витирати поверхні або додавати його в відсік робота-пилососа.

Купуйте вакуумні пакети

У таких ємностях можна зберігати старий одяг, подушки і ковдри - речі в вакуумі займають менше місця, ніж без них, і абсолютно не покриваються пилом. Для пальто, піджаків, курток та іншого верхнього одягу краще підійдуть кофри і спеціальні чохли.

Використовуйте зволожувачі повітря

Це необхідний пристрій для тих, хто хоче завжди дихати вільно - сучасні зволожувачі регулярно очищають повітря і перешкоджають виникненню покладів пилу. Особливо це актуально в опалювальний період, коли повітря в квартирі стає "важким".

В якості альтернативи зволожувачу можна завести кілька кімнатних рослин - вони забезпечують процес циркуляції кисню, створюючи потрібну кількість вологи в приміщенні.

Вас також можуть зацікавити новини: