Як відмити клейонку на столі - прості поради / depositphotos.com

Безперечно, краще регулярно протирати кухонну клейонку, ніж потім боротися із застарілими забрудненнями. Як відмити прозору клейонку на столі або повернути білизну білій, читайте в матеріалі.

Чим відмити клейонку - перевірені методи

Для клейонки підходять не всі способи, за допомогою яких можна відчистити та відбілити тканину. Наприклад, не варто використовувати хлорку.

Що підходить для клейончатої скатертини:

Відео дня
  • Розчин господарського мила. Натріть 1/4 бруска мила на тертці, замочіть клейонку на 3-4 години в теплій воді. Розстеліть і сильно потріть щіткою, після чого змийте. Підійде також шматок звичайного туалетного мила білого кольору.
  • Розчин харчової соди і оцту. 100 г соди погасіть оцтом, додайте трохи води й натріть отриманою сумішшю клейонку. Також можна замочити клейонку на ніч у воді з додаванням соди і оцту.
  • Лимонна кислота. Розведіть рідину з водою у співвідношенні 1 до 3 або розчиніть порошок лимонної кислоти. Нанесіть на поверхню, тримайте 20-30 хвилин. Змийте вологою тканиною та протріть насухо.
  • Нашатир, перекис водню та сода. У співвідношенні 2/2/3 розведіть ці компоненти в 3 л води та залиште на 3-4 години, після чого виперіть клейонку з миючим засобом.

Бажано перевірити дію розчинів на невеликому, не дуже видному шматочку клейонки - наприклад, з самого краю. 

Якщо перший раз не дав очікуваного результату - повторіть обробку. На плями наносьте більшу кількість, ніж на всю поверхню, та добре втирайте. Можна дещо посилити концентрацію розчину, але в цьому разі обов'язково попередньо перевірте, як виріб на нього відреагує.

Як прибрати жовтизну з прозорої клейонки - кілька порад

Деякі засоби для посуду мають відбілюючий ефект, якщо нанести й залишити їх на 20-30 хвилин, не розбавляючи.

Як відбілити пожовклу клейонку, якщо народні методи не допомагають - дуже добре діють відбілювачі без хлору, які продаються у відділах побутової хімії практично у всіх магазинах. Їх можна використовувати, як безпосередньо натираючи клейонку порошком, так і розводячи у воді для замочування й подальшого прання.

Зверніть увагу: час замочування в холодній воді збільшується в приблизно півтора рази від часу замочування в теплій.

На жаль, бувають випадки, коли жовтизна або плями в'їлися безповоротно. З такою клейонкою доведеться попрощатися, оскільки більш сильнодіючі відбілювачі можуть роз'їсти їх разом зі скатертиною.

Раніше УНІАН розповідав, як прибрати накип у чайнику - перевірений безпечний спосіб.

Вас також можуть зацікавити новини: