Як відмити скляні кришки / фото ua.depositphotos.com

Щоб скляні кришки від каструль і сковорідок не накопичували гар і жирний наліт, їх потрібно мити після кожного використання. Але якщо бруд вже накопичилася на сковороді, прибрати його можна за допомогою підручних засобів.

Чистку кришок проводять в два етапи: спочатку замочують в жиророзчинній суміші, а потім протирають кришку жорсткою губкою або старою зубною щіткою.

Як відмити скляні кришки господарським милом і содою

Сода і господарське мило містять багато лугу, що добре роз'їдає жир. Спочатку викладіть кришки у велику каструлю або залізний таз, залийте водою. Поставте на вогонь. Додайте у воду 5 столових ложок соди, 1 ложку тертого мила і 3 ложки оцту. Кип'ятіть 15 хвилин. Потім протріть кришку залізною губкою.

Відео дня

Як відмити кришку від сковороди засобом для миття посуду

Досвідчені господині відмивають гар і жир з кришок за допомогою засобу для миття посуду, окропу і кальцинованої соди (її можна замінити харчовою). Для цього підготуйте велику ємність, куди помістяться кришки. Всипте в окріп 5 столових ложок соди і влийте 100 г засобу для миття посуду. У цю суміш викладіть кришки на 1 годину. Після цього залишки жиру можна легко видалити залізною губкою.

Як очистити скляну каструлю за допомогою перекису водню

Залийте кришку з одного боку перекисом водню і залиште на 10 хвилин. Потім переверніть на іншу сторону і знову залийте перекисом. Важкодоступні місця протріть ватою, змоченою в перекису. Потім протріть скляну кришку губкою і промийте під проточною водою.

Вас також можуть зацікавити новини: