Як зберігати картоплю у квартирі: прості способи / Ілюстрація REUTERS

Сезон картоплі у самому розпалі, отже й ціна на улюблений овоч мінімальна. Саме тому більшість українців завбачливо купують її із запасом на осінь та зиму. У приватному будинку проблем з її зберіганням на виникне, але не усі знають, як зберігати картоплю у міській квартирі.

УНІАН розкаже про кілька перевірених способів.

Базові поради щодо зберігання картоплі у квартирі

Господині необхідно бути прискіпливою до стану кожної картоплини, готуючи її до тривалого зберігання у квартирі. Картоплини повинні бути цілими, без ознак гниття та пошкоджень. Навіть одна зіпсована картоплина здатна зіпсувати кілька кілограмів.

Відео дня

Дуже часто у господинь виникає питання, скільки зберігається картопля при кімнатній температурі. Ідеальною для зберігання цього овоча вважається діапазон між 4 та 5 °C. Найкраще картопля зберігається в умовах 80% вологості.

Важливо пам'ятати, що картопля не полюбляє сусідства з іншими овочами. Втім, ви можете сміливо зберігати картоплю в домашніх умовах поруч з буряком. Він поглинатиме надлишкову вологу.

Як зберігати картоплю в квартирі на балконі

Балкон - найкращий варіант того, як зберігати картоплю у квартирі взимку та восени. Втім, він обов'язково повинен бути утепленим. За мінусової температури овоч відразу зіпсується. Якщо ваш балкон здатен підтримувати температуру 4-5 °C, то картопля у ньому зберігатиметься до весни.

Краще за все зберігати картоплю у дерев'яних ящиках чи кошиках. Задля надійності можна їх утеплити ковдрою чи пінопластом.

Як зберігати картоплю у квартирі без балкона

У такому разі ви можете зберігати свій стратегічний запас на кухні. Звісно, кілька мішків картоплі на кухні не помістяться, але її цілком вистачить на кількатижневий запас овоча.

Картоплю можна зберігати у картонній коробці, але стежте, аби вона була сухою. Оберіть невологе місце подалі від духової шафи. 

Як зберігати картоплю у холодильнику

Для зберігання великого запасу картоплі холодильник не пристосований. Однак він може зберегти небагато картоплі, наприклад тижневий запас.

Картоплю найкраще зберігати у контейнері для овочів холодильника. Перед цим помийте та просушіть кожну картоплину. Спакуйте її у тканинний, або паперовий мішечки. Уникайте поліетилену, інакше утвориться конденсат, який "вб'є" ваш овоч.

Вас також можуть зацікавити новини: