Пюре вдасться ідеальним, якщо дотримуватися кількох рекомендацій / фото ua.depositphotos.com

Якщо хочете знати, як варити пюре без грудочок, то не поспішайте. Запорукою смачної страви стане саме картопля, яку ви використовуєте. Так, коренеплоди мають разючі відмінності: для варіння ідеально підходить крохмалистий сорт, наприклад, "синьоочка". 

УНІАН раніше писав, як зробити пюре без товкачки.

Коли знайдете потрібну картоплю, починайте з найелементарнішого - начистьте її й покладіть у каструлю, а далі просто строго дотримуйтеся рекомендацій з приготування страви.

Відео дня

Як варити пюре правильно - кулінарний секрет

Для приготування цієї звичної страви вам знадобляться такі інгредієнти:

  • сіль;
  • лавровий лист;
  • цибулина;
  • масло;
  • молоко;
  • яйце.

Залийте очищену картоплю так, щоб у каструлі води було трохи більше, ніж самого коренеплоду. Потім візьміть ложку солі і розчиніть цей консервант у воді. Покладіть очищену і трохи надрізану цибулину і лавровий лист.

Спочатку варіть картоплю на середньому вогні. Коли вода закипить - зменште вогонь. Через 15 хвилин після кипіння дістаньте лавровий лист.

Якщо не знаєте, скільки варити картоплю для пюре - просто проколіть її ножем - коли лезо буде легко входити у коренеплід, значить, він вже готовий. Зазвичай "синьоочка" до готовності вариться близько 30 хвилин.

Як приготувати пюре без грудочок - лайфхак

Коли картоплю доведете до готовності, не зливайте всю воду. На дні каструлі необхідно залишити трохи рідини - висотою приблизно з половину пальця. Потім покладіть у страву масло, влийте тепле молоко й все розімніть. Тільки після цього можна вбивати у зварену картоплю сире яйце кімнатної температури й швидко вмішувати.

Ось для чого в картопляне пюре додають яйце - завдяки йому пюре може стати трохи густішим, буде дуже ніжним і його колір так і залишиться жовтуватим, а не перетвориться на сірий.

Коли додасте всі інгредієнти, варто вдатися до однієї хитрості, і тоді ваша страва точно буде повітряною - збийте пюре вінчиком! Після такої процедури ніяких грудочок точно не має залишитися.

Якщо раптом страва вдалася надто рідкою, знайте, ось як зробити так щоб пюре загусло:

  • вбийте сире яйце кімнатної температури;
  • додайте трохи крохмалю;
  • додайте трохи тертого сиру;
  • відваріть окремо кілька картоплин й додайте в готове пюре;
  • дайте пюре настоятися (каструлю варто у щось замотати), і воно може стати густішим.

Ще один варіант - доварити картоплю на дуже повільному вогні, постійно помішуючи - така хитрість допоможе гарніру загуснути.

Вас також можуть зацікавити новини: