Ілюстрація REUTERS

У вівторок, 2 липня, о 22:17 за київським часом в одинадцятому градусі знаку Рак відбудеться повне сонячне затемнення.

Це небесне явище можна спостерігати в деяких країнах Південної Америки перед заходом. Однак його вплив буде відчуватися і в Україні, розповіла "Фактам" астропсихолог Валентина Віттрок.

Як затемнення вплине на знаки Зодіаку

«Обережними в цей день варто бути всім, але особливу пильність потрібно проявляти Ракам і тим, у кого в гороскопі в цьому знаку розташувалися важливі для життя і діяльності планети», — повідомила вона.

Відео дня

У групі ризику також перебувають представники знаків так званої великої четвірки, до якої, крім Рака, входять Терези, Овен і Козеріг. Пов'язаний із затемненням дискомфорт буде відчуватися днів за десять до його початку. Він може проявлятися у вигляді конфліктів на роботі й поганого самопочуття — під ударом в цей час виявляються груди та шлунок, посилюється активність вірусних інфекцій.

Сонячне затемнення 2 липня: що можна і не можна робити

Оскільки 2 липня Марс переходить у знак Лева, в якому затримується на півтора місяця, це зробить людей «орієнтованими» на масові заходи культурного характеру — театралізовані вистави та фестивалі. А ось нові ідеї втілювати в життя не рекомендується — ваша праця, швидше за все, виявиться марною.

Через те, що сонячне затемнення в Раку робить людей добрішими й викликає бажання допомагати, потрібно бути трохи обережнішими й стримувати свої емоції, бо разом з бажанням допомагати та співчувати затемнення принесе і вразливість, зайву чуйність і нав'язливу дружелюбність.

Читайте такожМолодик у липні 2019: що не можна робити, як він вплине на кожен знак Зодіаку

Значущі зустрічі чи поїздки, які плануються на ці дні, краще перенести на інший час. Бажано не сприймати всерйоз образи, гучні висловлювання й обіцянки в цей час.

Тому потрібно постаратися провести 2 липня в спокійній обстановці і не робити нічого незвичайного або ризикованого. До того ж, день сонячного затемнення — це сприятливий час для занять духовними практиками, які дозволять досягти повної гармонії із собою і світом. Також рекомендується в цей час приділяти увагу своїй родині, а головне, зустріти день затемнення з гарним настроєм.

Ще один важливий момент — в момент затемнення енергія Сонця допоможе швидко позбутися від непотрібних зв'язків, застарілих ідеалів і цінностей. Наприклад, можна порвати з людьми, які вам не подобаються, вийти з поганої компанії, звільнитися з обридлої роботи.

«Важливо також пам'ятати, що 2 липня розпочинається так званий коридор затемнень. У цей час можливі таємничі події, які неможливо зрозуміти з точки зору звичайної логіки», — вважає Валентина Віттрок.

Погіршить становище ретроградний Меркурій, який буде рухатися назад в період з 7 липня по 1 серпня. У цей час можливі поломки техніки, фінансові похибки, плутанина в документах, зрив запланованих поїздок, перешкоди в бізнесі та особистому житті.