Ретроградна фаза Меркурія розпочнеться 17 лютого / фото: Живий космос

Напередодні ретроградного Меркурія в лютому 2020 року астрологи розповіли, які небезпеки на нас чекають і як підійти до ретроградного сезону у всеозброєнні.

Про це пише slovofraza.

Ретроградний Меркурій: небезпеки і ризики

Читайте такожАстролог назвавши три знаки Зодіаку, на яких у лютому чекає неймовірний кар'єр єрний зліт

Відео дня

Ретро-фаза - це фаза, що позначає зворотний рух планети на небосхилі. Зворотний рух - не що інше, як оптична ілюзія. Меркурій - планета, максимально наближена до Сонця. Коли він проходить поруч з Землею, здається, що він змінив маршрут і задкує. Фактично він завжди рухається вперед, але в певні моменти створюється ілюзія, що він ретроград. Таких моментів у 2020 році буде кілька:

з 17 лютого по 10 березня під егідою Риб;

з 18 червня по 12 липня в сузір'ї Рака;

з 14 жовтня по 3 листопада під заступництвом Скорпіона.

Вплив ретро-Меркурія нагадує буревій, від якого неможливо сховатися. В цей час астрологи не радять починати нічого нового, оскільки чинник фатальності багаторазово посилений: навіть техніка може вийти з ладу. Неуважність, забудькуватість, безпечність у дні ретроградації Меркурія стають нормою. На паузу ставляться всі процеси, в тому числі і розумові. Можливі збої у справах, проблеми з пересуванням, спілкуванням і торгівлею.

Меркурій відповідає за мислення, фінанси, навчання, обмін, передачу та обробку інформації. Не дивно, що у момент зворотного руху планети минуле набуває більшого значення. Ви самі можете помітити це по собі і оточуючим: захочеться обговорити забуті проблеми, проаналізувати вчинки, поностальгувати. І це дуже корисно, оскільки дозволить винести важливі уроки, отримати відповіді на питання, які висять у повітрі, і, цілком можливо, намацати новий життєвий шлях.

Астрологи закликають пам'ятати, що ретро-Меркурій - це період кармічного бумеранга, коли кожен починає пожинати плоди своїх вчинків і рішень. Якщо ви працювали, вперто йшли до цілей, зберігали при цьому внутрішню рівновагу, то отримаєте набагато більше, ніж очікували. Якщо байдикували, тікали від проблем, поводилися неетично — прийде відплата.

Читайте такожАстрологи назвали три знаки Зодіаку, які розбагатіють вже цієї весни

Період ретроградації Меркурія вдалий і тим, що допомагає виправляти минулі помилки. Нові справи починати, звичайно, не бажано, зате можна взятися за повислі, забуті і відкладені раніше. Важливий момент: якщо укластися в термін, то Всесвіт нагородить приємними бонусами.

Ретроградний Меркурій: рекомендації астрологів

Астрологи допускають, що в періоди ретро-Меркурія зміни можуть приходити з запізненнями, зв'язок і техніка - давати збої, а в спілкуванні з людьми то і справа будуть виникати суперечності. І саме з цих причин розумніше відкласти прийняття рішень, зміну роботи і підписання важливих документів. Великий ризик зробити прикру помилку, яка призведе до серйозних проблем. Рекомендується перенести і серйозні покупки, особливо техніку, навіть якщо на неї буде велика знижка. Досвід показує, що речі, придбані в такий період, частіше виходять з ладу.

Апатичність, меланхолія і труднощі з концентрацією уваги (типові наслідки, які спричиняє зворотний рух планети) можуть неабияк зіпсувати життя. Працювати на повну потужність буде складно, але дуже важливо тримати середній темп, інакше можна сильно вибитися з графіка.

Астрологи радять підготуватися до того, що доведеться робити вибір між добром і злом. Уникнути спокуси буде важко, але, піддавшись, можна багато в чому втратити. Експерти рекомендують взяти почуття під контроль, щоб не зіпсувати собі карму неетичними вчинками.

Ретроградний Меркурій має звичку напускати туману у фінансові справи, тому небезпечно довіряти малознайомим людям, неперевіреної інформації та новин, що стосуються грошей. У такі періоди необхідно перевіряти кожну цифру і кожне речення, а також по можливості утриматися від електронних переказів.