Що заборонено робити після заходу сонця / фото REUTERS

Кожен час доби в езотериці вважається по-своєму особливим, захід сонця - не виняток. З давніх-давен наші предки знали, що темрява, яка настає після того, як сонячний диск зникає за горизонт, несе в собі безліч небезпек. УНІАН розповість, чому після заходу сонця не можна виходити на вулицю і які ще існують заборони.

Раніше ми розповідали, що означає, якщо птах вдарився у вікно і полетів, або просто стукає в скло.

Що не можна робити після заходу сонця - основні заборони

Багато років наші бабусі і дідусі вірили в народні повір'я - по ним орієнтувалися в житті і знали, чого не можна робити, щоб не накликати неприємності на свою сім'ю. Деякі подібні забобони стосуються і заходу сонця, УНІАН розібрався, що які дії заборонено здійснювати в цей час доби.

Відео дня

Рахувати гроші

Популярна прикмета говорить про те, що після того, як сонце піде за лінію горизонту, не можна діставати гаманець і перераховувати в ньому гроші. Також заборонено брати купюри в руки або класти їх на стіл. Людину, яка не послухається, чекають неприємності у фінансовій сфері - аж до тотальної бідності. Цей аргумент повністю відповідає на питання про те, чому не можна рахувати гроші після заходу сонця.

Купатися у відкритих водоймах

Вважається, що в річці, озері або ставку мешкає Водяний - істота зі слов'янських міфів і легенд. Вона зберігає спокій водної гладі і всіх мешканців стихії, але якщо Водяного потривожити вночі, він може потягти нахабу за собою під воду. Крім нього у воді живуть і русалки - німфи, які становлять небезпеку, в основному, для чоловіків.

Паритися в лазні

Слов'яни вірили, що в лазні живе певна сутність - домовик, який оберігає місце чистоти духу і тіла. Ніч - не найкращий час для того, щоб попаритися, тому що саме в темний час доби активізується нечисть. Якщо ви порушите заборону, злі духи заберуть ваші сили і накликають проблеми зі здоров'ям.

Підмітати в будинку

Взагалі, підмітання підлог - це не стільки фізична дія заради чистоти, скільки духовна - разом зі сміттям ви "проганяєте" з житла негативну енергетику. Однак, після заходу сонця все змінюється - віник прибере з дому не негативні, а позитивні енергії, такі як щастя, здоров'я, любов і матеріальне благополуччя.

Мити посуд

Згідно з народними повір'ями, мити посуд і що-небудь в квартирі можна або до заходу сонця, або на світанку. Вночі робити цього не можна - ігноруючи заборону, ви залучаєте до себе і своєї сім'ї злидні, хвороби і навіть зради.

Чому після заходу сонця не можна виходити на вулицю

Предки слов'ян були впевнені, що час після заходу - це небезпечний період, під час якого краще перебувати в будинку. Категорично заборонено відкривати вхідні двері і виходити на вулицю - можете впустити в квартиру нечисту силу. Якщо ви опинитеся на відкритій місцевості в темряві одні, то, швидше за все, темні сутності заберуть вашу душу і змусять страждати.

Також існують і інші заборони на період до світанку. В цей час не можна:

  • викидати сміття - разом з мотлохом можна винести благополуччя;
  • дивитися в дзеркало - вночі дзеркала стають порталом в потойбічний світ і те, що ви там побачите, може налякати;
  • лаятися - у темний час доби негативна енергетика посилюється, а сварки забирають життєві сили;
  • обрізати волосся - краще робити це вдень, тому що ввечері і вночі разом з волоссям можна втратити здоров'я.

Також досвідчені езотерики радять не давати ніяких обіцянок після заходу сонця - в цей період злі духи підступні, можуть нашептати вам на вушко будь-які думки, а ви, піддавшись умовлянням, дасте слово, яке потім не зможете стримати.

Вас також можуть зацікавити новини: