Які свічки можна палити вдома і як - поради / depositphotos.com

Згідно з православними канонами, віруюча людина повинна молитися в храмі і ставити там свічки за здравіє або за упокій. Інша справа - квартира, яка теж може бути місцем звернення до Господа. УНІАН з'ясував, чи потрібно запалювати свічку, коли молишся вдома, і що з цього приводу думає церква.

Як правильно палити свічки вдома під час молитви

Священики кажуть, що молитва в храмі і молитва вдома - це не одне і те ж. Ці два способи молитви відрізняються один від одного таїнством і силою звернення - на самоті людина говорить з Богом один на один, а в церкві люди моляться колективно, навіть якщо кожен про своє.

Для того, щоб Господь чув ваші молитви, звертатися до нього потрібно регулярно - молитися вдома і робити це в храмі. Свічка в цьому випадку є символом сонця і світла, через який слова молитви потрапляють на небеса до адресата. Крім того, гаряче полум'я свічки схоже на гарячий запал людини, яка молиться Богу. У цей момент вона жертвує всю себе в ім'я свого прохання.

Відео дня

Чи можна гасити церковну свічку вдома - правила безпеки

Насправді, православна церква не бачить нічого поганого в тому, щоб використовувати свічки в будинку або квартирі. Їх можна запалювати під час молитви або для того, щоб очистити приміщення від злих духів. В такому випадку вам необхідно запалити сірником (головне - не запальничкою) церковну свічку і пройти в квартирі за годинниковою стрілкою, починаючи від входу, проводячи полум'ям свічки по стінах, дверних прорізах і кутах. Бажано в цей час читати "Отче Наш" - так ритуал знайде чудодійну силу.

Після того, як молитва або обряд очищення житла закінчаться, свічку потрібно правильно загасити. Задувати свічки не можна - краще купити спеціальний ковпачок і накрити їм полум'я. Без кисню свічка згасне, а ви не спровокуєте пожежу в квартирі. Утилізувати залишки свічок, що згоріли, краще в храмі - викидати не рекомендується.

ВАЖЛИВО: використовувати церковні свічки в якості елемента декору або як прикраса столу під час романтичної вечері суворо забороняється, так що, не розглядайте ці варіанти для свого життя.

Вас також можуть зацікавити новини: