Прання в певні дні може притягнути злидні, біду і хвороби / фото ua.depositphotos.com

Всі дні тижня мають свої особливості, і деякі з них вважаються несумісними з певними діяльностями, такими як прання і зміна постільної білизни. Однак, ці вірування засновані більше на культурних традиціях і забобонах, ніж на фактичних наукових даних. 

В які дні краще прати, а коли не варто цього робити

Багато господинь, перш ніж зайнятися домашніми справами, замислюються, а чи можна сьогодні прати в машинці. Варто розглянути для початку, в які дні можна прати, а в які - ні.

Причина того, чому не можна прати у понеділок, криється в тому, що це нібито може накликати фінансові та емоційні труднощі. Можливо, це забобони, пов'язані з тим, що понеділок вважається "складним" днем, коли багато людей переходять від вихідних до робочого тижня. Це також може бути пов'язано з бажанням уникнути початку тижня з неприємними справами, такими як прання. Це ж стосується і того, чи можна прати у вівторок, адже він теж знаходиться на початку тижня.

Відео дня

Відповідь на питання, чи можна прати у середу, вас порадує. Цей і наступний день, які вважаються екватором тижня, є найсприятливішими для цієї справи. Білизна буде добре сохнути, довше залишатися свіжою і притягувати удачу.

Також існують прикмети, чому не можна прати у п'ятницю. На думку наших предків, такі речі ніколи не будуть достатньо чистими, а саме заняття може призвести до хвороби у жінок.

Тепер давайте розберемося в які дні не можна міняти постільну білизну, а в які можна і навіть потрібно.

Коли потрібно міняти постільну білизну - прикмети

Сприятливі дні для зміни постільної білизни легко запам'ятати, так як тут всього один варіант - субота. А ось з тим, в який день тижня не можна міняти постіль, все трохи складніше. Заборона поширюється на неділю і всі релігійні свята. Це також стосується і того, коли не можна прати постільну білизну. Наші предки вірили, що прання в неділю притягне до сім'ї злидні і невдачу.

Також вважається, що найміцніший сон буде, якщо ліжко для ліжка випрати в понеділок. Хоча звичайні речі прати в цей день не рекомендується, це не стосується постільної білизни.

Раніше УНІАН розповідав, чим посилити порошок для прання.

Вас також можуть зацікавити новини: