Як правильно приготувати салат "шуба" / gotovim-doma.ru

Протягом десятків років оселедець під шубою залишається одним із головних атрибутів нового року, нарівні з мандаринами і салатом "олів'є". Для мільйонів українців "шуба" – це смак дитинства, адже його готували наші мами і бабусі.

Читайте такожРецепт класичного олів'є до новорічного столу

УНІАН вирішив нагадати класичний рецепт приготування цього знаменитого салату. Досвідченим кулінарам буде корисно знати декілька хитрощів його приготування, а для початківців "шуба" стане відмінною можливістю з практики.

Оселедець під шубою – рецепт

Рецепт оселедця під шубою сформувався в часи радянського дефіциту, тож приготувати його можна з продуктів, які знайдуться під рукою завжди.

Жодних кулінарних надмірностей: для приготування 800 грамів салату потрібно близько 600 грамів оселедця, дві картоплини, одна морква, одна велика цибулина, одна буряк, а також чотири курячі яйця. Салат заправляється майонезом (близько 180 грамів). Важливо також мати під рукою оцет.

Цибулину почистити і нарізати тонкими кільцями, залити оцтом і залишити маринуватися. Водночас зварити яйця в круту (варити не менше 10 хвилин з моменту закипання води).

Очистити оселедець і дрібно нарізати його (або купити вже нарізане філе оселедця).

Окремо відварити картоплю в мундирі, моркву і буряк (варити близько 35 хвилин, до готовності). Овочі очистити і дрібно нарізати або натерти на тертці.

Викладати салат необхідно на плоскому блюді або великій тарілці. Перший шар викладається з картоплі і покривається майонезом.

Другий шар – подрібнений оселедець з дрібно нарізаною цибулею. Оселедець також покрити майонезом.

Третій шар – перетерті яйця з майонезом.

Четвертий шар – морква з майонезом.

П'ятий шар – буряк з майонезом.

Отримане блюдо залишити на кілька годин, давши йому просочитися. Готовий салат можна прикрасити за смаком.

Шуба - відмінна закуска під міцний алкоголь / ne-dieta.ru

Тонкощі приготування "шуби"

Зазначимо, що для приготування "шуби" найкраще підходить малосольний тихоокеанський оселедець. Занадто солоний оселедець перед приготуванням салату доведеться вимочувати.

Сучасний асортимент продуктів дозволяє вдихнути в перевірений роками рецепт нове життя. Так, оселедець за бажання можна доповнити філе сьомги та червоною ікрою, а майонез замінити соусом подібної консистенції за смаком.

Приготування оселедця під шубою не займає багато часу, однак перед вживанням салату краще дати йому добре настоятися.

"Шуба" – відмінна закуска під міцний алкоголь, який майже неминуче супроводжує новорічні столи.