
Наближається Новий рік. Саме час подумати про новорічні смаколики. УНІАН зібрав для Вас найпопулярніші й найсмачніші рецепти салатів з куркою - невід'ємним атрибутом новорічних свят. Такі салати не вдарять по Вашому гаманцю, при цьому вони смачні та дуже ситні.
Салат з куркою і морквою
Відварна курка — 400 грамів
Квасоля червона консервована — 200 грамів
Корейська морква – 200 грамів
Зелень – за смаком
М'який сир і йогурт без наповнювача для заправки (можна замінити всіма улюбленим майонезом:)
М'ясо нарізати соломкою або розібрати на волокна. З квасолі злити рідину, моркву можна трохи подрібнити, якщо вона натерта довгими шматочками. Заправити збитим з йогуртом м'яким сиром. Сіль, перець за смаком.

Салат з куркою і грибами
печериці - 250 грамів
цибулина (середня) - 1шт.
відварна куряча грудка - 300 грамів
відварна картопля (середня) - 3 шт.
варені яйця - 3 шт.
сир напівтвердих сортів (наприклад, "Гауда") - 100 грамів
майонез
сіль, чорний мелений перець - за смаком
рослинна олія
Печериці обсмажити з цибулею, посолити, додати чорний мелений перець. Картоплю, яйця і сир натерти на крупній тертці. Куряче м'ясо нарізати кубиками. Викладати шарами, промазуючи кожен майонезом.
1 шар - картопля
2 шар - курка
3 шар - гриби з цибулею
4 шар - яйця
5 шар - сир
Салат з копченою куркою
Копчена курка— 300 грамів
Помідор -1 штука
Огірок – 1 штука
Сир твердий тертий – 100 грамів
Часник – 1-2 зубчики
Жменя хлібних сухарів
Соус – йогурт + гірчиця + бальзамічний оцет + сіль/перець
Курку, помідор і огірок порізати кубиками. Сир потерти з часником. Викладати шарами, просочуючи соусом.
1 шар - курка
2 шар - огірок + сир з часником
3 шар - помідор + сухарики
Салат з куркою і грибами #2
-куряча грудка (обсмажена без олії на сильному вогні, можна попередньо замаринувати в вашому улюбленому маринаді)
-варена картопля (порізати кубиками)
-варена морква (порізати кубиками)
-мариновані печериці (порізати кубиками)
-горошок
-кріп
-яйця варені (порізати кубиками)
Все змішати, додати майонез і сіль за смаком.
Салат "Мисливці на привалі"
200 грамів курячого м'яса дрібно порізати
1 качан пекінської капусти нашаткувати
1 сира морква на крупній тертці
1 столова ложка хрону
майонез, сіль за смаком

Салат з куркою і кукурудзою
300 г курячого філе;
300 г печериць;
1 банка солодкої кукурудзи;
300 г пекінської капусти;
майонез для заправки.
Печериці відварити до готовності протягом 15 хвилин і нарізати. Куряче філе нарізати середніми шматочками, посолити і обсмажити на рослинній олії.
Пекінську капусту дрібно нашаткувати та пом'яти руками. Все вимішати й заправити майонезом. Посолити й поперчити за смаком.

Салат з куркою й ананасами
Куряча грудка - 1 шт.
Яйце куряче - 3 шт.
Ананас консервований - 300 г
Консервована кукурудза - 1 банка
Сир твердий - 100-150 г
Майонез, сіль, перець
Курячу грудку відварити до готовності із сіллю і спеціями. Яйця відварити. Все порізати кубиками й заправити майонезом, не забувши посолити та поперчити за смаком. Можна додати карі.