Сьогодні відзначається Міжнародний день жінок і дівчаток в науці

Яке свято 11 лютого 2020

Читайте такожІдеальний День Валентина: шпаргалка, як зробити це свято особливим (лонгрид)У цей день світ святкує Всесвітній день хворого, Міжнародний день жінок і дівчаток в науці, Європейський день номеру екстреного виклику й День народження пароплава.

В Японії відзначають День заснування держави, у США - День гітари, День білої футболки, День позаземної культури, День винахідників і День м'ятних коржів, в Польщі - День підгодівлі лісових звірів, у Катарі - День спорту, у Камеруні - День молоді, в Ірані - День перемоги революції, в Азербайджані - День працівників податкової служби, у Ватикані - День підписання Латеранських угод, у Ліберії - День збройних сил.

Пам'ятні дати 11 лютого, річниці та події

У 1809 році американський інженер і винахідник Роберт Фултон запатентував пароплав.

Відео дня
У 1938 році BBC Television випустила на екрани першу науково-фантастичну телепередачу за мотивами науково-фантастичної п'єси / bbc.co.uk

У 1938 році BBC Television випустила на екрани першу науково-фантастичну телепередачу за мотивами науково-фантастичної п'єси, написаної Карелом Чапеком «R. U. R.».

У 1956 році відбувся перший політ військово-транспортного літака Ан-8 під управлінням льотчиків-випробувачів Я. І. Верникова (командир) і В. П. Васіна (другий пілот) з аеродрому Святошино в Києві.

У 1970 році був виведений на орбіту перший японський штучний супутник Землі «Осумі».

У 1978 році в Китаї була скасована заборона на читання книг Аристотеля, Шекспіра і Діккенса.

У 1991 році в Гаазі була створена Організація націй і народів, що не мають представництва.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 11 лютого вшановує пам'ять Лаврентія Римського / фото УНІАН

Читайте такожДень Святого Валентина: куди піти у Києві у свято закоханихПравославна церква 11 лютого вшановує пам'ять Лаврентія Римського, архідьякона християнської громади. Будучи однією з жертв гонінь за віру, учинених імператором Валеріаном, Лаврентій навіть перед неминучою карою, у в'язниці, не падав духом, зробивши християнами багатьох інших в'язнів і чудесним чином зцілюючи хворих. З того часу в цей день до нього в молитвах зверталися ті, хто хотів попросити у святого Лаврентія зцілення від очних хвороб або навіть від сліпоти. На вечерю потрібно господиням пекти пиріжки з капустою. Вважається, що вони принесуть щастя. Якщо до вас прийшли гості, то обов'язково запросіть їх в будинок і почастуєте чим-небудь смачним. Тоді весь рік у домі буде достаток.

Що сьогодні не можна робити

Не можна на Лаврентія займатися важкою фізичною працею.

Прикмети на 11 лютого

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- холодна погода – в серпні буде дуже спекотно;

- сильний вітер – рік буде дощовим;

- ліс гуде і шумить – скоро відлига.

11 лютого іменини

Іменини у Герасима, Ігнатія, Романа, Дмитра, Костянтина і Івана.