У Польщі відзначають День кота / фото УНІАН

Яке свято 17 лютого 2020

У цей день світ святкує День спонтанного прояву доброти, Всесвітній день людського духа і День побудови повітряних замків.

Читайте такожПравославна церква закликала святкувати День святого Валентина 12 серпняВ Польщі відзначають День кота, в США - День капусти, Президентський день, День чемпіонату крабових гонок, в Косово - День незалежності, у Лівії - День революції, у Канаді - День спадщини.

Пам'ятні дати 17 лютого, річниці та події

У 1600 році за рішенням світського суду Джордано Бруно – італійського ченця-домініканця, філософа-пантеїста і поета, автора численних трактатів, видатного мислителя епохи Відродження - зрадили спалення в Римі на площі Квітів. Одне з безлічі виставлених проти нього звинувачень - вчення про нескінченність всесвіту і множинності світів. 9 червня 1889 року в Римі було урочисто відкрито йому пам'ятник на тій самій площі Квітів, де інквізиція зрадила його страти.

Відео дня

У 1864 році йшла Громадянська війна в США. Відбулося перше в історії успішне бойове застосування підводного човна. У чарльстонскій бухті підводний човен Конфедерації «Г. Л. Ханлі» потопила паровий шлюп Союзу «Хаусатонік».

Ілюстрація / REUTERS

У 1947 році радіостанція «Голос Америки» розпочала мовлення на Радянський Союз.

17 лютого 1983 року – День народження мови програмування Ада.

Який сьогодні церковне свято

Православна церква 17 лютого вшановує пам'ять Святого Миколая. У народі цей день називали «Микола Студений», оскільки зазвичай на нього били сильні морози. Грецький ігумен і сповідник мав дар зцілення, тому йому моляться для позбавлення від хвороб.

Що сьогодні не можна робити

Не варто нічого стригти, особливо обрізати нігті і волосся / фото: kosmetic.com.ua

Читайте такожНе Валентином єдиним: календар сексуальних свят на 2020 рікВ цей день не рекомендується збиратися в далеку дорогу. Якщо виникла термінова необхідність в поїздці, потрібно помолитися Святому Миколі. Не варто нічого стригти, особливо обрізати нігті і волосся. Згідно з народними повір'ями, дикі звірі в цей день влаштовували свої ігрища. Тому шлях за межі свого населеного пункту людям був замовлений.

Прикмети на 17 лютого

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- гілки ялинок згинаються вниз – буде сніг, спрямовані вгору – чекайте ясної днини.

– якщо холодно – буде сніг.

17 лютого іменини

Іменини у Миколи, Андрія, Кирила, Георгія, Олександра, Юрія, Михайла, Олексія, Василя, Ганни, Дмитра, Сергія і Петра.