Сьогодні - День всіх душ / фото novostivmire.com

Яке свято 2 листопада 2020

Цього дня  світ відзначає День усіх душ, Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів.

Читайте такожКоли Великдень у 2021 році: дата свята в УкраїніУ Білорусі - День пам'яті, в Латинській Америці - День мертвих, у США - День трудової подяки, День фаршированих яєць, у Киргизстані - День працівника культури, на Маврикії - День прибуття індійців, в Японії - День колготок.

Пам'ятні дати 2 листопада, річниці та події

У 1849 році в Севастополі було відкрито будівлю морської бібліотеки, вентиляційна шахта якої - «Вежа вітрів» - збереглася до наших днів.

Відео дня

У 1948 році Маргарет Чейз Сміт стала першою обраною до Сенату США жінкою.

У 1988 році студент Массачусетського інституту запустив "черв'як", який вразив місцеву комп'ютерну мережу / фото УНІАН

У 1959 році хокейний воротар Жак Плант з «Монреаль Канадієнс» після того, як шайба, кинута гравцем «Нью-Йорк Рейнджерс» Енді Батгейтом, укотре влучила йому в обличчя, залишив лід і після накладення семи швів повернувся на майданчик у масці. Він її сам виготовив зі склопластику і гуми. 

У 1988 році «черв'як», запущений студентом Робертом Моррісом, був виявлений у Массачусетському технологічному інституті. Вірус вразив комп'ютерну мережу ARPANET, виводячи вузли з ладу. Студент потрапив під суд, був оштрафований і 26 липня 1989 умовно засуджений.

У 1993 році рішення про посвячення жінок у духовний сан англіканської церкви було схвалено палатою лордів британського парламенту.

Яке сьогодні церковне свято

Церква вшановує пам'ять святого великомученика Артемія Антіохійського / фото ua.depositphotos.com

Православна церква 2 листопада вшановує пам'ять святого великомученика Артемія Антіохійського. Інші назви свята: «Артемій», «День отаманів», «День поминання всіх покійних». Цього дня люди повинні поминати тих, хто пішов з життя. 

Що сьогодні не можна робити

Потрібно бути спокійним, за будь-яку злобу та агресію піде покарання. Не купуйте їжу з рук - можете отруїтися. Не позичайте грошей, якщо хочете, щоб борг вам повернули. 

Прикмети на 2 листопада     

Читайте такожВихідні у листопаді: коли та скільки відпочиватимуть українціЗ давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- дерева скинули все листя - до снігопаду;

- вранці іній на деревах - до неврожайного року. 

2 листопада іменини 

Іменини у Артемія, Миколи, Германа, Івана, Леоніда, Олександра, Михайла, Петра, Павла, Герасима та Ірини. 

Вас також можуть зацікавити новини: