Чи можна на Новий Рік дарувати капці / фото pixabay.com

Ні для кого не секрет, що в кожному подарунку, незалежно від його вартості, прихований глибокий сенс. Всі ми не раз чули про те, що не можна дарувати годинник, якщо не хочеш розлучитися з людиною, не варто дарувати ножі й т. ін.

Але як бути з такими простими і зручними речами, як звичайні кімнатні капці? Що з ними не так і чому багато хто вважає, що не можна дарувати капці і шкарпетки? Давайте спробуємо розібратися разом.

Чи можна капці вважати гарним презентом

Якщо ви не знаєте, чи можна на Новий рік дарувати капці, то однозначної відповіді на це питання немає. Річ у тім, що ткапці - це подарунок, який, за правилами етикету, можна дарувати тільки дуже близьким людям. Іншими словами, капці - це подарунок, який вимагає дотримання субординації. 

Відео дня

Капці можна дарувати членам сім'ї, проте вони не підійдуть в якості презенту для ваших ділових партнерів або шефа.

Якщо говорити про те, чи можна дарувати капці на самому початку відносин, то скоріше ні, ніж так. Капці, як і будь-який інший подарунок, несуть в собі прихований сенс. Якщо ви недостатньо близькі з людиною, якій хочете піднести презент, краще оберіть що-небудь більш офіційне.

Погодьтеся, ви не кожній людині подаруєте комплект нижньої білизни і далеко не від кожної приймете таку білизну у вигляді подарунка, просто тому, що в деяких ситуаціях такий презент може бути недоречним.

З капцями приблизно така ж історія. Капці символізують відкритість і близькість відносин, тому такі презенти варто робити тільки тим людям, яких ви вважаєте рідними. Навіть наймиліші теплі капці будуть недоречним презентом для людини, з якою у вас виключно ділові відносини.

Чи можна дарувати капці на день народження / фото depositphotos.com

В чому особливість подарунка

Якщо ви збираєтеся в гості і не знаєте, чи можна дарувати капці на день народження, то все залежить від того, до кого саме ви йдете. Якщо іменинник ваш близький друг або родич - капці стануть відмінним доповненням до основного подарунка. Якщо ж це люди, яких ви ледь знаєте, краще утримайтеся від такого подарунку.

Також врахуйте, що йдучи на загальне сімейне торжество, наприклад Новий рік або річницю спільного життя, не можна дарувати капці тільки одному з подружжя. Якщо це не день народження і немає конкретного винуватця свята, презент має підноситися всім членам родини, до якої ви йдете в гості. 

Прикмети, пов'язані з капцями

Дехто свято вірить в те, що дарувати капці - погана прикмета. Когось можуть засмутити капці білого кольору, когось - чорного. 

Як би дивно це не звучало, але такий простий предмет, як звичайні кімнатні капці, несе в собі занадто багато прихованого змісту. Якщо ви піднесете такий презент не тій людині, ваші дії можуть бути неправильно витлумачені.

На початку романтичних відносин капці можуть бути розцінені, як пропозиція почати спільне життя. При складних відносинах, особливо коли є конфлікт поколінь, капці можуть стати мимовільним натяком на те, що комусь час залишити територію бойових дій. Більш того, є люди, які свято вірять, що дарувати капці - погана прикмета, оскільки тим самим ви натякаєте людині, що їй час вирушати в інший світ. 

Зрозуміло, нічого спільного з реальністю такі прикмети не мають, але краще поцікавтеся у людини якій плануєте піднести презент, як вона до цього поставиться. Якщо ви побоюєтеся, що в милих домашніх капцях, які просто мають зігрівати ноги, людина почне шукати глибокий зміст, який ви туди навіть не закладали - сміливо міняйте плани і даруєте що-небудь інше. 

Вас також можуть зацікавити новини: