День танкіста в Україні 2021 / depositphotos.com

Свято заснував чинний президент України в 1997 році - Леонід Кучма. 

Указ свідчив:

Враховуючи бойові заслуги танкістів у роки Другої світової війни, та з метою виховання воїнів-танкістів Збройних Сил України у кращих традиціях попередніх поколінь постановляю: встановити в Україні свято - День танкістів, яке відзначати щорічно у другу неділю вересня.

Ініціатива була створена на підтримку ветеранів танкових військ України та танкобудівників України.

Коли День танкіста в Україні - дата, цікаві факти

У нашій країні свято відзначають кожну другу неділю вересня, у 2021-му році - 12 вересня. Крім того, існує ще одне важливе державне свято - День захисника України. Раніше ми розповідали, коли його відзначають.

Читайте також12 вересня 2021-яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робитиЗгідно з офіційними даними, сухопутні війська в Україні, в основному, складаються з танкових і механізованих військ. Вони призначені для захоплення і утримання зайнятих районів, рубежів і позицій. Відбивають удари противника, проривають оборону і здатні розгромити ворожі війська.

За часів СРСР Харківський завод ім. Малишева був єдиним у своєму роді найбільшою танкобудівною установою. Завод був заснований в 1895 р. як паровозобудівне підприємство, з початку 1900-х став випускати сільгосптехніку, трактори, двигуни, а з 1927 року - танки. На заводі ім. Малишева були створені легендарні машини: Т-34 і Т-35. 

До 2016-го року Київський бронетанковий завод, завод ім.Малишева, Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім.Морозова і Харківський бронетанковий завод об'єднали і розробили таку техніку: БМ "Булат", танк БМ "Оплот", танк "Ятаган", танк Т-64Б (БВ) і модернізовані танки Т-72АГ, Т-55агм, Т-72-120, Т-55AM.

День танкіста в Україні - привітання у віршах, прозі та листівках

Ты танкист, а это значит,

Что пойдешь ты напролом!

Пожелать хочу удачи

И успешным быть во всем,

Духа только боевого,

Сил, здоровья и любви,

И конечно, счастья много,

Так, как хочется, живи!

Привітання зі святом / bipbap.ru

Вітаю з Днем танкіста. Бажаю міцних нервів, як гусениці. Бажаю повної обачності в житті, як у вежі. Бажаю надійної любові, як броня! Будь сміливим, сильним, мудрим, невтомним і непереможним. І пам'ятай: танки бруду не бояться, а танкісти не бояться взагалі нічого! Бажаю успіхів і геройських вчинків, що вінчаються перемогою!

***

Поздравляю с Днём танкиста

И желаю на года

Ясных дней, зарплаты чистой

И от страха - ни следа!

Своей храбростью отменной

Поражать легко врагов,

И чтоб был ты, непременно,

Счастлив, весел и здоров!

День танкіста в Україні / bipbap.ru

З Днем танкіста. Бажаю завжди йти на прорив, домагатися перемоги і вірити в свої сили, бажаю, як найміцніша техніка - танк, бути вольовою, сильною людиною, відважним, мужнім, сміливим чоловіком. Прагни і перемагай, люби, бережи своє щастя і залишайся гордістю для близьких, для міста, для всієї країни.

***

Поздравляю с Днём танкиста!

Пусть глаза всегда сияют,

Станет больше оптимизма,

А удача удивляет.

Сила, мужество, отвага

Пусть поддерживают прочно,

И сбываются желания

Быстро, весело и точно!

Оригінальні привітання зі святом / bipbap.ru

Вітаю від щирого серця з Днем танкіста. Бажаю моральних сил і міцного фізичного здоров'я, удачі і високих успіхів, благополуччя і відсутності життєвих промахів. Нехай в житті буде багато перемог, плідних днів і приголомшливих вечорів відпочинку.

***

Сегодня праздник очень важный -

Свой день ты празднуешь, танкист.

Ты сильный, смелый и отважный,

В своем ты деле очень быстр!

Пусть в праздник этот поздравляют

Тебя родные и друзья,

Дорогу солнце освещает,

Тепло лишь дарит для тебя!

Як привітати близьких з Днем танкіста / bipbap.ru

Вітаю з днем танкіста! Бажаю, щоб мужність і відвага завжди супроводжували, щоб удача йшла плече до плеча. Нехай стійкість духу, любов до батьківщини і відданість були вірними супутниками. Міцного вам здоров'я, легкої служби, надійних соратників, миру, благополуччя і всіх бажаних благ! Зі святом!

Вас також може зацікавити: