Молитви на Воздвиження / фото УНІАН (Олексій Іванов)

Воздвиження Хреста Господнього відзначається православними 27 вересня. На Воздвиження віруючі читають молитви про прощення гріхів, благословення і зцілення хворого. Наші предки вважали, що молитва в цей день може зцілити навіть смертельно хвору людину.

Прочитати молитву можна як в церкві, так і вдома, якщо є ікона. Головне - мати добрі помисли і щиру віру в ефективність молитви. Спочатку прочитайте молитовні слова кілька разів, щоб не запинатися, потім прокажіть їх вголос і тричі перехрестіться.

Сильні молитви з Воздвиженням Хреста Господнього

  • Боже Ісусе Христе, милостивий наш, На хресті розп'ятий заради спасіння нашого, почуй молитви наші. Відгукнися на прохання і визволи від гріхів і слабкостей, віру підривають. Благаю про прощення за поведінку свою у всьому, що розгнівало і засмутило тебе, Господь мій. Якщо я в полоні гніву і вад грішив, всі свої гріхи приймаю. Жити за заповітами Божими погоджуюся. Зло будь-яке-заперечую. Чи не дістатися до мене силам диявольським, не використовувати слабкості мої на зло. Захищаю себе знаменням хресним, прошу допомоги у Спасителя. Нехай благословить мене Господь на життя праведне і щасливе. Амінь.

  • Хресті чесний, хранитель душі і тілу буди ми: чином своїм біси скинувши, вороги відганяючи, пристрасті упраждняя і благоговіння даруючи ми, і життя, і силу, сприянням Святого Духа і чесними Пречистої Богородиці благаннями. Амінь.

  • Господи Всемогутній! Зглянься і допоможи грішним на землі, благослови на праведне життя та прости гріхи вільні і невільні. Смиренно молимося Тобі та сподіваємося на підтримку кожен день. Амінь.

  • Спаси, Господи, люди Твоя і благослови надбання твоє, перемоги православним християнином на сопротівния даруючи і твоє зберігаючи хрестом твоїм проживання. Величаємо тебе, Живодавче Христе, і шануємо хрест Твій святий, імже нас врятував єси від роботи вражия. Животворящий Хрест твоєї благості, його ж дарував єси нам негідним Господи, тобі приносимо в молитву, спаси люди і град Твій молиться, Богородицею, єдине Людинолюбче.
  • Хрест чесний, збережи душі праведних, до Бога звертаються, від всієї скверни, диявольського полону і пороку. Спаси і збережи розум від будь-якого зла. Не дозволь вірі моїй ослабнути. Підносяться молитви нехай почує Отець наш, та зійде його підтримка і хай допоможе Він нам в радості і в печалі. Амінь.

Вас також можуть зацікавити новини: