Яке свято 7 вересня / фото 1zoom.ru

Християни відзначають церковне свято 7 вересня у честь апостола від 70-ти Тита і на честь перенесення мощей апостола Варфоломія. Наші предки до цієї дати закінчували грибну пору, а вже зібрані гриби сушили і маринували на зиму. Вважається, що цей день останній, коли гриби придатні для засолювання. Після 7 вересня їх можна вживати тільки в смаженому і сушеному вигляді.

7 вересня шанували не тільки звичайні гриби, а й чайний гриб. Його вирощували вдома і робили з нього дріжджовий напій. У цей день наші предки проводили ритуал на виконання бажання: рано вранці нашіптували своє бажання чайному грибу. Вірили, що таке бажання обов'язково здійсниться.

Дата вважається вдалою для сільськогосподарських робіт. Селяни сіяли озимі культури і молотили зерно. Дуже вдалий день для збору врожаю груш, горіхів і ранньої горобини. Щоб в горобині залишилося багато корисних властивостей, ягоди засушують на зиму.

Відео дня

День дуже вдалий для поїздок і великих покупок.

Що не можна робити 7 вересня

  1. У цей день не рекомендується займатися ремонтом або будівництвом будинку.
  2. Невдала дата для риболовлі.
  3. Не можна ходити в ліс з маленькими дітьми сьогодні.
  4. Не залишайте маленьких дітей сьогодні без нагляду, щоб не сталося біди.
  5. 7 вересня не варто надягати бурштинові прикраси.

Прикмети погоди 7 вересня

  • Перелітні птахи почали відлітати в теплі краї - до короткого бабиного літа і холодної осені.
  • Багатий урожай грибів - до морозної зими.
  • Якщо птахи сидять на землі, то погода в найближчі дні буде ясною і теплою, а якщо птахи сіли на верхівки дерев - скоро похолодає.

Вас також можуть зацікавити новини: