Церковне свято 6 липня / ru.depositphotos.com

Агрипина Римська була родом з багатої родини. Будучи юною дівою, вона увірувала в Спасителя і прийняла християнство. За часів правління імператора Валеріана, коли гоніння на християн посилилися, дівчину схопили. Перед судом вона не побажала зректися своєї віри і знову сповідувала християнство. За це святу мучили і катували. В кінці дівчину закували в ланцюзі, але Янгол звільнив її. Від отриманих травм Агрипина померла. Небайдужі християнки таємно забрали тіло мучениці і відвезли в Сицилію, де від її труни зцілювалися люди. У XI столітті мощі перевезли до Константинополя.

На честь пам'яті святе сьогодні відзначається народне свято 6 липня - Аграфена Купальниця.

Відео дня

Прикмети 6 липня

Народні прикмети сьогодні / фото Daniel Borker, Pixabay
  • 6 липня соловей не співає - пора ячмінь збирати;
  • наші предки сьогодні вмивалися ранковою росою, щоб довше зберегти молодість;
  • у день свята в лазні попаритися - здоров'я знайти;
  • дощовий день - на неврожай;
  • дощ в цей день обіцяє ще п'ять днів сирої погоди;
  • за повір'ями, народжений 6 липня щасливий і здатний ділитися своїм везінням з близькими людьми.

Якщо сьогодні посадити ріпу - буде багатий урожай, щедро насичений вітамінами.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з повір'ями, 6 липня не рекомендується давати і позичати гроші, інакше ваше фінансове становище різко погіршиться. Православна церква суворо забороняє сваритися з близькими та сумувати - через такі дії ви можете втратити захист Вищих сил. Ніч з 6 на 7 липня вважається Купальською, тож спати не можна - на тих, хто проігнорує заборону, може напасти нечисть.

Що можна робити 6 липня

Наші предки асоціювали день Аграфени Купальниці з будь-якими джерелами води. Вважалося, що 6 липня потрібно проводити біля відкритих водойм і в лісі. Трави, зібрані в цей день, мали цілющі властивості. У ніч із 6 на 7 липня відзначається день Івана Купала. За традицією, потрібно варити ячмінну кашу, пригощати нею всіх знайомих, розпалювати багаття, пускати по воді вінки і святкувати.

Вас також можуть зацікавити новини: