Ця ніч вважалася здавна часом шабашу відьом / скріншот з трейлера

Вальпургієва ніч — це найдавніше свято. Витоки його сягають далеко в минуле, в дохристиянські часи. У давнину цей день був одним з найважливіших в році для багатьох країн і народів західної Європи.

Вальпургієва ніч відзначається вже десятки століть. Намагайтеся в цей день 30 квітня робити добрі справи, а вночі з 30 на 1 число провести час з сім'єю і очистити свій розум від негативних думок, оскільки вони можуть стати джерелом бід і негараздів, пише slovofraza.

Історія та зміст Вальпургієвої ночі

У багатьох культурах цей день називався по-різному, але сучасна назва, пов'язана з пам'яттю про святу Вальбургу. Це була реальна жінка, яка жила у 8 столітті нашої ери в Англії. Вона народилася у знатній родині, але присвятила своє життя Богу і вірі. Вона стала черницею і одне час управляв монастирем в Німеччині. Вальбурга прославилася безліччю чудес і прагненням до допомоги всім нужденним.

Відео дня

Читайте такожАстрологи назвали знаки Зодіаку, у яких у травні почнеться біла смуга

За її внесок у християнство і духовні заслуги її канонізували, але не відразу. Це було зроблено лише після того, як зі скелі, в якій поховали Вальбургу, почало витікати цілюще масло. Воно рятувало людей від різних недуг. Саме після того, як про це стало відомо, було прийнято рішення зарахувати її до лику святих. День святої Вальбурги — 1 травня, а ніч з 30 квітня на 1 травня заведено називати Вальпургієвої ночі, незважаючи на те, що ця ніч вважалася здавна часом шабашу відьом. Саме з цієї причини в цю ніч читаються молитви святій Вальбурзі про захист від чаклунства і пристріту.

Також ніч з 30 квітня на 1 травня завжди була днем Весни. Відомо, що кельти відзначали цей древній свято. Серед них вважалося, що в цей день душі померлих родичів відвідують наш будинок і знаходяться поруч з нами.

Прикмети, обряди і ритуали Вальпургієвої ночі

Один із головних обрядів стосується зустрічі померлих родичів / фото pixabay.com

Згідно з прикметами, в цю ніч багато людей бачать віщі сни. Вночі з 30 квітня на 1 травня ви можете побачити майбутнє або відчути в сні наближення небезпеки. Також в цю ніч можна побачити судженого чи суджену.

Один із головних обрядів стосується зустрічі померлих родичів. У цю ніч у багатьох країнах було заведено залишати частину їжі біля вхідних дверей, на підвіконні або на обідньому столі. Люди сідали за святкову трапезу, але починали їсти тільки після молитов і розмов про померлих близьких. Згідно з правилами, обов'язково потрібно було згадати про них що-небудь хороше.

Читайте такожГороскоп на 30 квітня: що чекає сьогодні на Овнів, Тельців, Скорпіонів та інші знаки ЗодіакуПрикмети говорять нам про те, що в Вальпургієву ніч панують нечисті сили. Відьми збираються разом і об'єднують свої сили для проведення темних ритуалів. У цю ніч заведено молитися святій Вальбурзі про спасіння душі, про захист від темних сил і пристріту: «Свята Вальбурга, моли Бога про нас, щоб він захистив мене і моїх близьких від магії, зурочень та недобрих людей. Моли Бога про здоров'я нашого, про кохання і про процвітання нашої сім'ї. Допоможи нам стати краще, амінь».

Це не скорботний день, а день об'єднання. У Вальпургієву ніч бажано бути поруч з близькими людьми. В давнину люди об'єднувалися у великі групи і веселилися разом, водили хороводи, а також палили багаття на честь весни і щоб захистити себе від нечисті. Люди розпалювали полум'я і кидали у вогонь опудала відьом, демонів, водяних, лярв і так далі. Ви можете провести такий самий обряд з розпалюванням багаття або ритуал очищення будинку за допомогою свічки. Для цього потрібно запалити свічку і пройтися з нею по хаті, примовляючи: «святим Вогнем очищу будинок, все зло і погань вижену. Все погане залишу за вікном, свій будинок не оскверню». Пройдіть по всіх кутках, постійте в дверних отворах і біля вхідних дверей. Потім стушкуйте свічку і скажіть: «Амінь».