ковбаса варена домашня

Лікарську ковбасу люблять багато українців і, звісно, купують у магазині. Однак мало хто знає, що ковбаса домашня варена легко готується вдома. Так у вас вийде зробити продукт без "хімії", повністю натуральний, який за смаком буде кращим за покупний.

Домашня докторська ковбаса з курки - рецепт

Щоб ковбаса домашня докторська вийшла саме такою, як ви хочете - смачною і соковитою, потрібно суворо дотримуватися технології приготування, а також знайти вдома порожню пластикову півторалітрову пляшку.

Інгредієнти:

Відео дня
  • одна сира курка;
  • сіль, перець - за смаком;
  • чотири лаврові листки;
  • чорний перець горошком;
  • 30 грамів желатину;
  • 300 мл бульйону;
  • 100 мл бурякового соку;
  • дві ріпчасті цибулі;
  • дві морквини;
  • будь-які приправи для м'яса;
  • 1 ч.л сушеного часнику.

Запам'ятовуйте, як робиться домашня ковбаса докторська - рецепт дуже простий, перевірений роками. Перше, що вам потрібно зробити - викласти куряче м'ясо в каструлю, залити холодною водою і поставити на плиту. Коли рідина закипить, вилити перший бульйон разом із пінкою і знову залити курку чистою водою. Додати в каструлю лавровий лист, сіль, дві очищені ріпчасті цибулі цілими, дві очищені морквини цілими і перець горошком. Накрити кришкою, поставити на повільний вогонь і варити до готовності.

Потім дістати курку й овочі з бульйону і процідити його, відокремивши 250-300 мл рідини. Залити желатин в окремій посудині гарячим бульйоном, ретельно перемішати й відставити вбік. Бульйон, що залишився, перелити в іншу ємність, наприклад у велику мірну склянку.

Курку розібрати й подрібнити, можна вручну, відокремивши волокна. Моркву нарізати кружечками і додати в миску з куркою. Сирий буряк пропустити через соковижималку або натерти на тертці, добуваючи сік. У ємність із куркою та морквою всипати чорний мелений перець, сушений часник і желатин у бульйоні. Туди ж влити ще 300 мл "чистого" бульйону і сік буряка. Потім занурювальним блендером усе подрібнити до однорідності. Наприкінці перелити масу в чисту і суху пластикову пляшку 1.5-2 літри, попередньо відрізавши в неї горлечко.

Прибрати заготовку в холодильник на 10 годин або на ніч. Вранці канцелярським ножем розрізати пляшку і подивитися, яка вийшла у вас домашня докторська ковбаса - рецепт, як бачите, дуже простий, але продукт виходить неймовірно смачним.

Вас також можуть зацікавити новини: