Новорічні вихідні 2021 / trikky.ru

Наближаються найочікуваніші свята року - Новий рік і Різдво. У ці довгоочікувані дні панує атмосфера веселощів і відпочинку, і працювати зовсім не хочеться. Щоб спланувати свій відпочинок на новорічних вихідних, потрібно визначитися з офіційним списком неробочих днів в Україні.

Календар вихідних в Україні щороку змінюється. Іноді 31 грудня або 6 січня є неробочими днями. Тому важливо ознайомитися з актуальним списком новорічних вихідних.

Коли вихідні на Новий Рік

Перший офіційний вихідний новорічних свят припадає на грудень - неробочим днем була п'ятниця 25 грудня - католицьке Різдво. Католики і деякі протестанти відзначають Різдво не за старим юліанським календарем, як православна церква, а за новим григоріанським. Католицьке Різдво є офіційним вихідним з 2017 року.

Що стосується четверга 31 грудня, то цей день буде робочим. Однак робочий день буде скорочений на 1 годину. Наступного дня розпочнуться триденні вихідні: з п'ятниці, 1 січня, по неділю, 3 січня.

Різдво за юліанським календарем, яке відзначають деякі православні церкви, також порадує нас додатковим вихідним. Неробочим днем буде четвер 7 січня. Середа 6 січня перед ним матиме скорочений на 1 годину робочий день.

Щоб продовжити вихідні, влада рекомендує роботодавцям перенести робочий день з п'ятниці, 8 січня, на суботу, 16 січня. Таким чином у нас буде 4 вихідних поспіль: з 7 по 10 число, проте додатковий день доведеться відпрацювати.

Вихідні на січневі свята 2021 / фото buhoblik.org.ua

Читайте також на УНІАН: