Як фарбувати яйця на Великдень / depositphotos.com

Фарбування яєць є однією з головних традицій світлого свята Великодня. Курячі яйця фарбують хімічними і натуральними барвниками, розписують або обклеюють плівкою з візерунками. УНІАН розповість як зробити красиві домашні крашанки до великоднього столу.

Як зварити яйця на Великдень, щоб вони не тріснули

На святковий стіл слід відібрати яйця, вік яких не менше 5 днів. Занадто свіжі яйця дуже погано чистяться. Це той випадок, коли продукт краще купити в магазині, а не брати у фермерів.

Щоб яйця не тріснули при варінні, дістаньте їх з холодильника заздалегідь і залиште при кімнатній температурі. Якщо варити холодні яйця - шкаралупа може тріснути через перепад температур.

Відео дня

Добре промийте яйця з губкою перед варінням. При варінні додайте у воду багато солі - 1 столову ложку на 1 л води. Варити яйця треба 7-9 хвилин в залежності від розміру. Якщо хочете пофарбувати яйця, то барвник потрібно покласти в воду, довести до кипіння і потім варити яйця.

Як пофарбувати яйця на Великдень / фото ua.depositphotos.com

Як пофарбувати яйця на Великдень цибулевим лушпинням

У червоний і коричневий відтінки яйця фарбують за допомогою лушпиння цибулі. Чим більше лушпиння, тим більш насиченим буде колір яєць.

Доведіть до кипіння воду і викладіть лушпиння. Поставте на сильний вогонь і варіть 40 хвилин. Вода набуде насиченого бордового кольору. Викладіть у воду з лушпинням теплі яйця і варіть 7-10 хвилин. Щоб колір був більш насиченим, яйця можна залишити остигати в цій воді.

Як пофарбувати яйця на Великдень чаєм каркаде

Пофарбовані в чаї каркаде яйця мають гарний синій колір з переливами. На десяток яєць знадобиться 70 г чаю каркаде і 1 л води. Каркаде залийте водою, доведіть до кипіння, викладіть яйця в воду і варіть 10 хвилин на маленькому вогні під кришкою. Як тільки ви дістанете яйця, вони будуть червоними, але після охолодження шкаралупа посиніє.

Інші натуральні барвники для яєць

Варений буряк додасть яйцям рожевий відтінок, шпинат - зелений, червона капуста з ложкою оцту - фіолетовий, куркума (2 ложки на 1 літр) - жовтий. Барвники можна покласти в воду одночасно з яйцями.

Вас також можуть зацікавити новини: