Церковне свято 2 червня / depositphotos.com

Мученик Фалалей народився в Лівані, був сином ліванського воєводи. В юнацтві вивчив лікарську справу і безкоштовно лікував людей. Язичники схопили Фалалея за те, що він сповідував християнство, і представили правителю в Малій Азії. Імператор переконував мученика відректися від Христа, але той відмовився і був засуджений до страшних тортур. Після довгих катувань мученику відсікли голову.

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 2 червня - Фалалей Огуречник.

Відео дня

Православне свято 2 червня - день пам'яті святого Довмонта-Тимофія

Святий Довмонт-Тимофій жив у XIII столітті, був князем у Литві і сповідував язичництво. Через конфлікт з іншим князем втік до Пскова, там прийняв хрещення під ім'ям Тимофій. За час свого князівства охороняв багато міст від язичників і нападок ворогів. 

Князь Тимофій відрізнявся благочестям, допомагав в'язням, подавав милостиню жебракам, постив, молився, глибоко шанував православні свята, а в бою проявляв себе, як хоробрий воїн. Помер у 1299 році.

Прикмети 2 червня

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН
  • веселка з ранку - скоро підуть дощі;
  • жаби голосно квакають - до хорошого врожаю огірків;
  • горобина дала багато квітів - буде багатий урожай вівса;
  • хмари пливуть повільно - до теплої і ясної погоди.

Що сьогодні не можна робити

У цю дату категорично заборонено залишати своїх дітей з чужими людьми або кому-небудь віддавати дитячі речі, інакше залучите невдачі і горе в свою сім'ю. Вагітним дівчатам не можна займатися рукоділлям, шити і в'язати. Також народні повір'я радять дбайливо ставитися до грошей і не здійснювати необдуманих покупок.

Що можна робити 2 червня

День Фалалея Огуречника отримав таку назву через те, що слов'яни 2 червня висаджували цей зелений овоч. Згідно з традиціями, робити це потрібно було далеко від сторонніх очей, а перший дозрілий огірок не можна їсти - краще закопати на городі, щоб підвищити врожайність. Можна в цей день зробити косметичні процедури для обличчя з огірком, щоб продовжити молодість і свіжість шкіри.

Вас також можуть зацікавити новини: