Церковне свято 6 листопада / depositphotos.com

Ікона Богородиці "Всіх скорботних Радість" прославилася в кінці XVII століття. Рідна сестра патріарха Іоакима страждала від важкої хвороби. Одного разу уві сні вона почула голос, який велів просити священика, щоб той приніс образ Богородиці і зцілив дівчину. Вважається, що цей образ допомагає людям вилікувати хвороби, втішитися в скорботі і знайти підтримку вищих сил.

Православне свято 6 листопада - день пам'яті мученика Арефа

Ареф жив у VI столітті і був правителем міста Неграна в Аравії. Місто перебувало під владою царя, який був юдеєм, і хотів викорінити християнство. Видав указ, в якому наказав усім зректися Христа. Ареф був проти, тому залишив наказ без уваги. Дізнавшись про це, правитель обложив місто і обдурив городян, переконуючи, що насильно змушувати їх змінювати віру не буде. Увійшовши в місто, він багатьох християн ув'язнив у темницю, а особливо наближених до Бога спалив на багатті.

Відео дня

Він довго умовляв Арефа зрадити Господа, але той не погоджувався. Тоді правитель на очах мученика вбив кілька християн. Ареф звинуватив царя в порушенні клятви і передрік йому швидку втрату влади. Зрозумівши, що християни не хочуть коритися, правитель стратив мечем їх усіх, в тому числі, Арефа.

Яке свято 6 листопада - день пам'яті мучениці Синклітикії

Дівчина також постраждала від рук правителя Аравії - Дунаана. Вона походила зі знатного роду, багато хто просив її руки, але Синклітікія відмовлялася, присвячуючи себе Господу. Правитель також пропонував їй відректися від Христа, пообіцяв взяти до себе в палац разом з дочками. Отримав відмову і принизив дівчину, змусивши її в безчесті ходити по місту, після чого вбив.

Прикмети 6 листопада

Народні прикмети сьогодні / ua.depositphotos.com
  • розбити тарілку сьогодні - втратити когось із рідних наступного року;
  • розбити дзеркало - до нещастя;
  • випав сніг 6 листопада - зима буде сніжною, але не морозною;
  • ворони збираються в зграї - чекайте снігопаду.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з повір'ями, 6 листопада не можна приймати ніяких подарунків від протилежної статі. У цю дату дуже легко кого-небудь приворожити. Також слід бути обережними з крихкими і скляними предметами, якщо щось розіб'єте, нещастя уникнути не вийде.

Що можна робити 6 листопада

Наші предки в цей день влаштовували Світці - жіночі посиденьки. Назва походить від слова "світло", який давав сонячний промінь вдень або свічка ввечері. Дівчата спілкувалися і навчалися рукоділля, але ні в якому разі не знайомилися з новими людьми - це вважалося поганою прикметою.

Вас также могут заинтересовать новости: