Свято 18 липня / pinterest.ru

В Україні - День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, в США - День морозива, День озера Верхнє, День ікри, День страхового Ботаніка, в Панамі, Венесуелі, на Кубі - День дітей, в Уругваї - День Конституції, в Туркменістані - свято збору врожаю пшениці, в Ізраїлі - День жалоби "Дев'яте Ава", у Франції - свято святого Арнульфа.

Пам'ятні дати 18 липня, річниці та події

Пам'ятні дати в липні 2021 / pinterest.ru

У ніч з 18 на 19 липня 64 року сталася одна з найстрашніших пожеж в історії Риму. До ранку полум'ям була охоплена велика частина міста. Безліч чудових храмів, палаців і громадських споруд перетворилося на руїни, сотні городян загинули, всюди панувала паніка. У ті дні в Римі розійшлися чутки, що він був підпалений за наказом імператора Нерона, який задумав "розчистити" столицю для подальшої грандіозної перебудови. Згідно з легендами, коли імператору розповіли про пожежу, він виїхав у бік Риму і спостерігав за всім з безпечної відстані. При цьому Нерон був одягнений в Театральний костюм, грав на лірі і декламував поему про загибель Трої. Пожежа вирувала п'ять днів. Як результат - повністю вигоріли чотири з чотирнадцяти районів міста, а ще сім сильно постраждали. Нерон нібито відкрив для залишилися без даху над головою людей свої палаци, а також зробив все необхідне, щоб забезпечити постачання міста продовольством і уникнути голодних смертей серед тих, що вижили. Але збожеволілий від горя народ зажадав розправи над винуватцями нещастя. Імператор, недовго думаючи, звинуватив в події недавно виниклу в місті християнську громаду, спровокувавши, таким чином, перші в Римській імперії гоніння християн. Щоб відновити місто, були потрібні величезні кошти. Провінції імперії були обкладені одноразовою даниною, що дозволило в порівняно короткі терміни відбудувати столицю заново. На згадку про пожежу імператор заклав "Золотий палац Нерона", який, на жаль, не був добудований. Цей комплекс досі є найбільшою з усіх монарших резиденцій, побудованих в Європі, а в світі поступається лише "Забороненому місту" - резиденції китайських імператорів.

У 1925 році в США офіційно дозволили жінкам водити авто. 

Відео дня

У 1957 році Торгова палата США встановила національне свято - День Хот-дога. 

Читайте такожМісячний посівний календар на липень 2021: які роботи проводити в саду і городіУ 1968 році американські інженери Роберт Нойс і Гордон Мур, отримавши тримільйонний кредит, зареєстрували компанію під назвою "NM Electronics". Вона займалася випуском статичної оперативної пам'яті. Незабаром її перейменували в "Intel "- за першими складами терміна "integrated electronics". Вона зосередилася на випуску мікропроцесорів. У 1971 році був випущений перший, а до початку 1980-х років компанія стала головним їх виробником в світі.

18 липня вважається днем народження "тетрису". Його в 1985 році придумав радянський вчений Олексій Пажитнов, який займався штучним інтелектом. У 1988 році, за підтримки фірми Bullet-Proof Software, він організував компанію Anima Tek, яка зайнялася розробкою ігрового програмного забезпечення. У 1991 році разом з нею переїхав до США. У жовтні 1996 року став працювати в "Майкрософт", звідки пішов в 2005 році. Пажитнов був удостоєний нагород Game Developers Choice Awards First Pigeon Award і LARA - Der Deutsche Games Award. Зараз продовжує займатися улюбленою справою в США.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 18 липня вшановує пам'ять візантійського ченця Афанасія Афонського. Афанасіїв день вважається святом Місяця. У цей день вона відзначає свій "день народження" і дарує людям силу.

Що сьогодні не можна робити

Нічого не починайте і не робіть. У цей день можуть статися втрати і непередбачені ситуації.

Прикмети на 18 липня     

Прикмети 18 липня / pinterest.ru

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • Якщо місяць швидко переміщається - до багатого врожаю;
  • Багато зірок - до ясної погоди;
  • Молодий місяць яскраво світить - восени буде переважно суха і тепла погода;
  • Хмарно і зірок практично не видно - до негоди.

Іменини 18 липня

Іменини у Афанасія, Сергія, Анни, Тихона, Василя, Никона і Арсенія

Вас також може зацікавити: