Свята 29 липня / depositphotos.com

В Україні - День Сил спеціальних операцій ЗСУ, в США - День народження космічного агентства NASA, День стажиста, Фестиваль дощового дня, День хот-дога з соусом чилі, День помади, День курячих крилець, День жертвування купленим сиром, День лазаньї, на Бермудах - День скасування рабства, в Норвегії - День прославлення святого Олафа, в Таїланді - День тайської мови, в Молдові - День Конституції, в Румунії - День національного гімну, в Індії - День "Мохун Баган".

Пам'ятні дати 29 липня, річниці та події

29 липня 1836 року під час правління у Франції Луї Філіпа було завершено будівництво Тріумфальної арки в Парижі. Указ про її зведення був виданий імператором Наполеоном 18 лютого 1806 року, вона повинна була символізувати перемоги його армії. Перший камінь у фундамент споруди заклали 15 серпня 1807 року, в день 38-річчя Наполеона. У 1815 році, під час краху імператора, будівництво було призупинено. Через 8 років відновлено і закінчено. А в грудні 1840 року під склепінням арки пройшов траурний кортеж з прахом Наполеона. Автором проекту Тріумфальної арки був архітектор Шальгрен. Під нею з 1920 року знаходиться Могила Невідомого солдата, над якою горить Вічний вогонь на честь героїв, загиблих у Першій світовій війні. Всередині Тріумфальної арки розташований музей її історії. На даху є оглядовий майданчик, з якого відкривається чудовий вид на Париж.

Читайте такожМісячний посівний календар на серпень 2021: кращі дні для роботи в садуУ 1981 році в Лондоні відбулося весілля спадкоємця англійського престолу принца Чарльза і Діани Спенсер. Найневдаліший шлюб в Королівському сімействі. За п'ять років спільного життя несумісність подружжя і різниця у віці майже 13 років стали очевидні і руйнівні. 9 грудня 1992 року прем'єр-міністр Британії Джон Мейджор оголосив "дружнє розставання" пари в Палаті громад. Розлучення було завершено 28 серпня 1996 року. Діана отримувала одноразово 17 млн фунтів стерлінгів, ще 400 тисяч щорічно. Подружжя підписали угоду про конфіденційність, яка забороняла їм обговорювати деталі розлучення або їх подружнього життя. 31 серпня 1997 року Діана загинула в автомобільній катастрофі в тунелі перед мостом Альма на набережній Сени разом з Доді аль-Файєдом і водієм Анрі Полем. Аль-Файєд і Поль загинули миттєво, Діана, доставлена з місця події в лікарню Сальпетрієр, померла через дві години. Справжні причини ДТП по сей день не встановлені.

Відео дня

У цей день в 2015році Microsoft представила свою нову операційну систему Windows 10.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 29 липня вшановує пам'ять священномученика Афіногена і його десяти учнів, які постраждали за віру під час гонінь на християн. За старих часів вважалося, що до Дня Фіногея, так називали свято предки, літо проходить саму спекотну пору.

Що сьогодні не можна робити

Що сьогодні не можна робити / depositphotos.com

Не можна лінуватися, а також робити великі покупки - не підуть в прок.

Прикмети на 29 липня

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • день дощовий - до хорошого врожаю;
  • вранці густий туман - рік буде грибним.

Іменини 29 липня

Іменини у Юлії, Алевтини, Афіногена, Валентини, Павла і Петра.

Вас також може зацікавити: