Яке сьогодні свято / фото УНІАН

У цей день у світі відзначаються Хелловін, Міжнародний день Чорного моря, День книг для задоволення, Міжнародний день хокейного воротаря, День темної матерії, Всесвітній день економії, День "Налякай друга", Всесвітній день міст, День семи мільярдів.

В Україні - День автомобіліста і дорожника, в США, Канаді - День ЮНІСЕФ, в США - День засновників руху дівчаток-скаутів, Ніч жебраків, День маскараду, День магії, День яблука в карамельній глазурі, День підвищення психічної енергії, День дверного дзвінка, День жарту "Тук-тук", День вирізання гарбуза, в Ірландії - Свято закінчення збирання врожаю "Самайн", в Перу - День креольської музики, в Німеччині, Чилі, Словенії - День Реформації, в Індії - Національний день єдності, в Бразилії - День Сасі-Перері, в Камбоджі - День народження короля-батька, в Буркіна-Фасо - День мучеників, в Казахстані - День соціального працівника, в Киргизстані - День місцевих спільнот, в Австралії - День бабусь і дідусів, в Еквадорі - День національного герба, в Чилі - День євангельських і протестантських церков, в Норвегії - День покаяння.

Пам'ятні дати 31 жовтня, річниці та події

У 1589 році 31 жовтня в німецькому містечку Бедбург був страчений маніяк і вбивця-людожер Петер Штумпф, прозваний "перевертнем з Бедбурга". 

Відео дня

Читайте такожЯк вирізати гарбуз на Хелловін: майстер-клас з виготовлення головного атрибута святаУ 1961 році тіло Сталіна було прибрано з мавзолею Леніна.

У 1984 році прем'єр-міністр Індії Індіра Ганді була вбита своїми сикхськими охоронцями.

У 2011 році, згідно з розрахунками Фонду народонаселення ООН, на землі народився семимільярдний житель.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 31 жовтня вшановує пам'ять святого Луки. Інші назви свята: "Лука", "День святого Луки", "Лука голодний". Особливою стравою в цей день була цибуля. Було прийнято молитися святому Луці про добрі стосунки в родині, про пораду і любові між чоловіком і дружиною. До нього також зверталися за допомогою рибалки і городники. 

Що сьогодні не можна робити

Не можна нікому позичати сіль, навіть якщо попросив близький або родич - віддасте сімейне щастя. Не забувайте, що сьогодні Хелловін (ніч перед Днем Всіх Святих). І тут є традиції - не можна обертатися, якщо вночі почули за спиною кроки.

Не залишайте вікна і двері відкритими, щоб духи не пробралися в будинок. Також не залишайте на ніч білизну на вулиці або на балконі. Воно притягне нещастя.  

Прикмети на 31 жовтня

Народні прикмети сьогодні / depositphotos.com

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • ріжки місяця спрямовані на північ - буде суха і вітряна погода, на південь - до вогкості і дощу; 
  • блідий місяць - буде дощ; 
  • сніг не випав - тепла погода ще протримається.

Іменини 31 жовтня

Іменини у Йосипа, Давида, Миколи, Андрія, Івана та Сергія.

Читайте також: