Онлайн-шоу "Євробачення: Європа сяє світлом" / відбудеться 16 травня / фото NPO/AVROTROS/NOS

Організатори пісенного конкурсу Євробачення-2020 анонсували онлайн-концерт, який відбудеться на заміну традиційного шоу, скасованого через коронавірус.

Альтернативне онлайн-шоу відбудеться 16 травня, воно називатиметься "Євробачення: Європа сяє світлом" (Eurovision: Europe Shine A Light), передає Громадське.

Організатори розраховують, що всі конкурсанти, які планували приїхати до Нідерландів на Євробачення, візьмуть участь в онлайн-концерті. Загалом поїхати на конкурс мав 41 учасник, організатори хочуть, щоб уся 41 пісня прозвучала онлайн.

Відео дня

Читайте також"Євробачення" вимагає від учасників написати для наступного конкурсу нові пісні

Крім цього, організатори закликали національних мовників, членів Європейської спілки мовників (EBU) також транслювати це шоу. Трансляція буде й на каналі конкурсу у YouTube.

Очікується, що шоу триватиме близько двох годин, виступити запросять й тих артистів, які брали участь у Євробаченні в попередні роки.

Як повідомляв УНІАН, пісенний конкурс Євробачення 2020 скасовано через коронавірус. Конкурс мав пройти в Роттердамі з 12 по 16 травня. Україна на Євробаченні-2020 мала бути представлена гуртом Go_A. Тепер гурт представлятиме Україну на наступному Євробаченні 2021 року.