Адам Драйвер / Фото REUTERS

19 листопада 2021 року голлівудському акторові Адаму Драйверу, який отримав широку популярність завдяки ролі Кайло Рена в трилогії сиквелів "Зоряних воєн" 2015-2019 років, виповнюється 38 років.

З цієї нагоди УНІАН вирішив згадати найкращі ролі цього самобутнього актора, який зараз буквально нарозхват.

Хоча Драйвер з дитинства цікавився творчістю, на початку 2000-х його життя кардинально змінилося: після терактів 11 вересня він вступив в Корпус морської піхоти. Майбутня зірка прослужив 2 роки і 8 місяців, поки не був комісований після важкого перелому грудини, отриманого на гірському велосипеді. Ну що ж, військова підготовка точно не завадила Драйверу на зйомках в майбутньому.

У 2005 році Адам вступив на відділення драми в Джульярдську школу мистецтв, яку він закінчив зі ступенем бакалавра витончених мистецтв у 2009 році. Через рік він дебютував на бродвейській сцені в постановці "Професія місіс Уоррен", після чого розпочав свою кар'єру на телебаченні та в кіно.

Голодні серця / Hungry Hearts (2014)

Італійська драма "Голодні серця" принесла Драйверу перше міжнародне визнання – у вересні 2014 року він був удостоєний головного акторського призу Венеціанського кінофестивалю (Кубка Вольпі). У цьому фільмі Драйвер зіграв роль молодого батька, який протистоїть матері їхньої спільної дитини, яка посадила немовля на веганську дієту.

Патерсон / Paterson ( 2015) 

У драмі Джима Джармуша "Патерсон" Драйвер зіграв роль водія автобуса, кожен день в житті якого такий же, як попередній. Однак справжньою його пристрастю є поезія, яку він все ніяк не наважується опублікувати.

Удача Логана / Logan Lucky ( 2017)

У комедії Стівена Содерберга "Удача Логана" Драйвер зіграв роль ветерана війни, який разом зі своїм братом береться за зухвале пограбування.

Чоловік, який вбив Дона Кіхота / The Man Who Killed Don Quixote ( 2018)

У пригодницькому комедійному Фентезі Террі Гілліама "Чоловік, який вбив Дон Кіхота" Драйверу дісталася роль режисера, який приїхав до Іспанії знімати рекламний ролик. Незабаром справа приймає несподіваний поворот.

Чорний клановець / BlacKkKlansman (2018)

Роль детектива-єврея, який, переконавши всіх, що він не єврей і ненавидить чорних, стає членом Ку-клукс-Клану, в комедійній драмі Спайка Лі "Чорний клановець" принесла Драйверу першу номінацію на "Оскар". 

Шлюбна історія / Marriage Story (2019)

У трагікомедії Ноа Баумбаха "Шлюбна історія" Драйвер в парі зі Скарлетт Йоханссон зіграли подружню пару, яка переживає непросте розлучення. За цю роль актор отримав свою другу номінацію на "Оскар".

Остання дуель / The Last Duel ( 2021)

У 2021 році виходить відразу два фільми Рідлі Скотта, в яких Адам Драйвер зіграв головні ролі. Історична драма "Остання дуель" вже вийшла на екрани, докладний огляд на неї ви можете прочитати в нашому окремому матеріалі

Дім Gucci / House of Gucci (2021)

Події біографічної драми Рідлі Скотта "Дім Gucci" будуть обертатися навколо вбивства глави модного будинку Gucci Мауріціо Гуччі в 1995 році. Саме його роль виконає Адам Драйвер. Фільм вийде в український прокат 25 листопада 2021 року.

Вас також можуть зацікавити такі матеріали: