Елайджа Вуд / фото ua.depositphotos.com

28 січня 2022 року американському акторові Елайджі Вуду, який отримав широку популярність завдяки ролі Хоббіта Фродо Беггінса в трилогії "Володар перснів", виповнюється 41 рік.

З цієї нагоди УНІАН вирішив згадати й інші цікаві ролі актора.

Елайджа Вуд починав свою кар'єру в кіно з юних років, дебютувавши у восьмирічному віці з епізодичної ролі у фільмі "Назад у майбутнє 2" у 1989 році. Далі послідували ролі у високооціненому критиками фільмі "Авалон" і більш прохолодно прийнятому трилері "Добрий синок", де він зіграв разом з Маколеєм Калкіним. Вже тоді критики відзначали особливу глибину образів у виконанні юного актора.

Втім, проривним у кар'єрі актора став молодіжний фільм жахів "Факультет" (1998) від режисера Роберта Родрігеса. Там він зіграв сором'язливого юного фотогафа, який разом з іншими студентами коледжу змушений рятуватися від крихітних інопланетних істот, що захоплюють людські тіла.

Після цього молодий актор став більш впізнаваний, і в підсумку отримав роль Хоббіта Фродо Беггінса – одного з ключових персонажів трилогії "Володар кілець", що виходила з 2001 по 2003 роки. Власне, за цією роллю актора і пам'ятають більшість глядачів, хоча, насправді, в його кар'єрі було ще чимало цікавих робіт.

У 2004 році Вуд зіграв одну з ролей другого плану в романтичній драмі з елементами фантастики від режисера Мішелем Гондрі "Вічне сяйво чистого розуму", де його партнерами по знімальному майданчику стали Джим Керрі та Кейт Вінслет.

Мабуть, найпродуктивнішим в кар'єрі актора став 2005 рік, коли він зіграв відразу в трьох гідних уваги фільмах. По-перше, це кримінальна драма про футбольних уболівальників "Хулігани", де Вуд постав у вельми незвичайному образі.

Амплуа "поганого хлопчика " Елайджа Вуд продовжив втілювати і в неонуарному трилері "Місто гріхів" від режисерського тріо Роберта Родрігеса, Френка Міллера і Квентіна Тарантіно. Тут акторові дісталася роль маніяка-канібала.

Також в 2005 році Вуд зіграв головну роль в пригодницькій трагікомедії "І все освітилося" – молодого єврея зі США, який вирішує поїхати в Україну, щоб дізнатися історію своїх предків. У пошуках йому допомагає вельми сумнівна компанія Jewish Heritage Tours, що складається з нібито сліпого діда, який досі дуже добре водить машину, і його онука Алекса (його роль виконує лідер інтернаціонального гурту Gogol Bordello Євген Гудзь, родом з Києва). 

Також за останні 20 років Елайджа Вуд активно знімався на телебаченні та брав участь в озвучці анімаційних фільмів. Серед найвідоміших його робіт – серіал у жанрі чорна комедія "Вілфред" (2011-2014), де він зіграв закомплексованого хлопця, який після невдалої спроби самогубства починає бачити сусідського пса Вілфреда як одягненого в дешевий собачий костюм австралійського хлопця. 

Ще один цікавий проект за участю Вуда – комедійний фантастичний серіал "Холістичне детективне агентство Дірка Джентлі" (2016-2017), де він грає вимушеного напарника дуже дивного детектива. Разом герої потрапляють у вир загадкових подій.

Вас також можуть зацікавити новини: