Кейт Уінслет в 2021 році / фото REUTERS

5 жовтня 2021 року британській актрисі Кейт Вінслет, яка прославилася завдяки головній ролі у фільмі-катастрофі "Титанік" в 1997 році, виповнюється 46 років.

З цієї нагоди УНІАН вирішив згадати інші фільми і серіали за участю Кейт, які варто подивитися.

Кейт Вінслет, яка народилася в сім'ї не надто успішних акторів, досить рано почала долучатися до акторського ремесла, вже в 1991 році дебютувавши на британському телебаченні у віці 16 років. У великому кіно актриса дебютувала через три роки, знявшись у психоогічній драмі Пітера Джексона "Небесні створіння", відразу ж отримавши визнання кінокритиків.

Мелодрама "Розум і почуття" за мотивами однойменного роману Джейн Остін, що вийшла в 1995 році, принесла Вінслет першу номінацію на "Оскар" з семи в її кар'єрі й ще надовго закріпила за нею репутацію актриси з костюмованих любовних історій. Далі пішли "Гамлет", "Перший лицар при дворі короля Артура", "Джуд", "Перо маркіза де Сада" і, звичайно ж, "Титанік", який приніс Кейт другу номінацію на "Оскар", всесвітню славу і образ тендітної позитивної героїні, а також помістив її обличчя разом з Леонардо Ді Капріо на футболки і щоденники мільйонів підлітків по всьому світу.

Абсолютно в незвичайному вигляді Вінслет постала на екрані в 2004 році, зігравши головну роль в романтичній драмі з елементами фантастики режисера-візіонера Мішеля Гондрі "Вічне сяйво чистого розуму". Тут Вінслет зіграла роль життєрадісної синеволосої дівчини Клементини, яка спочатку заводить бурхливий роман з героєм Джима Керрі (одна з небагатьох некомедійних ролей в його кар'єрі), а коли відносини не складаються, вирішує стерти його з пам'яті. Але, зрозуміло, все йде не за планом.

У 2009 році Вінслет з шостої спроби отримує свій перший "Оскар" за роль у біографічній драмі "Читець", що розповідає про колишню наглядачку Освенцима і її покаяння.

У 2011 році актриса знову повернулася на ТБ, зігравши головну роль у вельми успішному міні-серіалі від НВО "Мілдред Пірс", що розповідає про домогосподарку середніх років, яка після розставання з чоловіком не опускає руки і намагається налагодити своє життя і життя своїх дітей.

Також в 2011 році вона зіграла одну з головних ролей в камерній драмі Романа Поланскі "Різанина", де її партнерами по знімальному майданчику стали Крістоф Вальц, Джоді Фостер та Джон Райлі. У центрі сюжету – дві подружні пари, які зібралися обговорити шкільну бійку за участю їхніх дітей. Однак незабаром дискусія набуває несподіваного повороту.

У 2015 році Кейт зіграла головну жіночу роль в біографічній драмі Денні Бойла "Стів Джобс", що базується на історії життя засновника фірми Apple. За цю роль вона отримала свою сьому номінацію на "Оскар".

У 2021 році вийшов детективний міні-серіал "Мейр з Істтауна" від HBO, де Вінслет зіграла роль детектива поліції Мейр Шиєн, яка розслідує вбивство неповнолітньої матері-одиначки і одночасно намагається врятувати своє власне життя від руйнування. За цю роль актриса отримала премію "Еммі".

Вас також можуть зацікавити такі матеріали: