Кадр з фільму "Слабачка" / фото Highway Films

17 серпня 2023 року в український прокат вийде австралійський комедійний фільм жахів "Слабачка" (Sissy), що є сатирою на інфлюенсерів.

УНІАН разом з Arthouse Traffic підготував добірку цікавих фактів про фільм.

Про що фільм

Сюжет розгортається навколо Сесилії – відомої інфлюенсерки, сучасної та незалежної молодої жінки. Однак її ідеальне життя перевертає раптова зустріч з найкращою подругою дитинства Еммою. Та запрошує Сесилію провести вихідні у віддаленому будиночку в горах. Але вже там з'ясовується, що серед гостей також є дівчина, яка своїм цькуванням перетворила дитинство головної героїні на кошмар. Вже доросла кривдниця знову береться за своє, та, схоже, вона забула, що може статися, якщо назвати Сесилію "слабачкою".

Саме ім’я головної героїні є грою слів: в оригінальній назві Sissy – коротка форма імені героїні, співзвучна з принизливим прізвиськом "Слабачка".

Сатира на інфлюенсерів

В наш час соціальні мережі повністю захопили життя багатьох людей, які часто проводять там набагато більше часу, ніж в реалі. Найвідоміші постаті у медіапросторі – це інфлюенсери, які закладають у суспільстві певні думки та транслюють стиль життя. Окремою категорією серед них є самопроголошені "психологи", "експерти з ментального здоров’я" тощо.

Кадр з фільму "Слабачка" / фото Highway Films

Саме над цими темами вміло та дотепно іронізує стрічка "Слабачка", балансуючи між їдким чорним гумором та гострою сатирою.

Страшно, але не заїжджено

"Слабачка" є гарним прикладом піджанру постгорор на ряду з такими стрічками, як "Бабадук", "Відьма", "Пастка" та "Сонцестояння" – фільм оминає кліше та стереотипи, досліджує психологічні травми та соціальні проблеми, лишаючись при цьому моторошним.

Кадр з фільму "Слабачка" / фото Highway Films

При цьому стрічка містить у собі візуальну естетику та високохудожність, створюючи для авторів фільму широке поле для експериментів, показуючи доволі поширену проблему через нетривіальні форму та зміст.

Професійна команда

Продюсером стрічки виступив Джейсон Тейлор, який раніше працював над фільмами серії "Люди Ікс" ("Люди Ікс: Перший клас", "Люди Ікс: Дні минулого майбутнього", "Люди Ікс: Апокаліпсис").

Кадр з фільму "Слабачка" / фото Highway Films

Режисерське крісло посіла Ханна Барлоу. Вона не лише написала сценарій та поставила стрічку, але й зграла Емму – подругу дитинства головної героїні. Крім цього, вона ще й виконала один із саундтреків.

Головну ж роль у фільмі виконала австралійська акторка та співачка Аїша Ді, яка відзначилася головними ролями у багатьох телесеріалах, серед яких "Солодкі та порочні", "Жирний шрифт" та "Нульовий канал".

Кадр з фільму "Слабачка" / фото Highway Films

За ефектні криваві сцени у "Слабачці" відповідав художник з пластичного гриму й макіяжу Ларрі Ван Дейнговен, який працював над оскароносними "З міркувань совісті" та "Леві", а також над фільмами "Мортал Комбат" і "Берлінський синдром".

Прем’єра на престижному фестивалі

Стрічка була включена в офіційну програму одного з найпомітніших американських фестивалів South by Southwest 2022 року. Цей фестиваль є другим за престижністю у США (після славнозвісного "Санденсу"), а на його екранах свого часу показували такі фільми як: "Перед північчю", "Із машини", "Відв'язні канікули", "Горе митець", "На драйві", "Тихе місце" та інші.

Високі оцінки критиків

Горор фільми часто не сприймають серйозно, однак зі "Слабачкою" ситуація протилежна. Рейтинг стрічки на сайті Rotten Tomatoes складає 96% із позначкою "Сертифікована свіжість", яка присуджується фільмам із найкращими рецензіями.

Кадр з фільму "Слабачка" / фото Highway Films

Видання The Guardian описало фільм як "дуже зухвалий та збіса цікавий", а Time Out назвав його "криваво веселим".

Вас також можуть зацікавити новини: