Кадр з фільму "Соціальна мережа" / скріншот

Якщо вам в житті недостатньо мотивації, і вам здається, що всі неприємності трапляються тільки з вами, представляємо вашій увазі добірку фільмів, заснованих на реальних подіях. У кінострічках описані не тільки історії успіху відомих людей, а й жорстокі випробування долі, з якими зіткнулися герої. 

Великі очі

"Великі очі" - це фільм режисера Тіма Бертона, заснований на реальних подіях. Він розповідає історію Маргарет - художниці, яка малює дітей з незвично великими очима.  

Головна героїня починає свою кар'єру, переїхавши в Сан-Франциско зі своєю дочкою Джейн. Вона страждає від розлучення і фінансових проблем, але попри продовжує малювати свої унікальні картини. Доля Маргарет змінюється, коли вона знайомиться з чоловіком на ім'я Волтер.

Уолтер пропонує Маргарету вступити у фіктивний шлюб, щоб продати її картини під своїм ім'ям і забезпечити ними комерційний успіх. Маргарет погоджується, але обман призводить до несподіваних наслідків.

Сельма

Сюжет фільму "Сельма" описує боротьбу за голосування і рівноправність темношкірих громадян в Сполучених Штатах. Головним героєм є Мартін Лютер Кінг - відомий американський громадянський правозахисник і лідер руху за громадянські права.

Він приймає рішення організувати мирний протестний марш від Сельми до Монтгомері (Алабама), щоб привернути увагу до насильства і дискримінації, з якими стикаються темношкірі виборці.

Едді Орел

"Едді Орел" - це фільм, заснований на реальній та надихаючій історії Едді Орела. Фільм розповідає про шлях простої і невпевненої в собі людини, яка мріє стати олімпійським чемпіоном. До слова, Орел увійшов в історію як перший представник Великої Британії на зимовій Олімпіаді в стрибках з трампліну. 

Фільм втілює ідею того, що справжній успіх не завжди пов'язаний з перемогою на олімпійській арені, а скоріше з подоланням своїх власних обмежень і здійсненням своїх мрій, попри всі перешкоди.

Соціальна мережа

"Соціальна мережа" - це драматичний фільм, заснований на реальних подіях і режисерській роботі Девіда Фінчера. Фільм розповідає про створення та розвиток соціальної мережі Facebook, а також про складні стосунки між засновниками.

Сюжет фільму починається з університетського студента Марка Цукерберга в Гарварді. Під час сесії він запускає сайт "FaceMash", де студенти можуть оцінити привабливість своїх однокурсників. Завдяки цьому сайту, Марк привертає увагу бізнесмена Едуардо Саверіна, який пропонує йому допомогу в створенні нового проекту.

Нагадаємо, "астероїд-Сіті", "Без образ" і "Памфір" та інші фільми, які можна подивитися на вихідних.

Вас також можуть зацікавити новини: