Венеціанський кінофестиваль пройде з 2 по 12 вересня / labiennale.org

Організатори оголосили склад журі у всіх конкурсних програмах Венеціанського кінофестивалю, який пройде з 2 по 12 вересня.

Читайте такожВенеціанський кінофестиваль відбудеться за планом

Як повідомляє 112.ua з посиланням на сайт кінофестивалю, головою журі в основному конкурсі виступить Кейт Бланшетт. До неї приєднаються французька актриса Людівін Саньє, режисери Джоанна Хогг ("Сувенір"), Крісті Пую ("Смерть пана Лазареску"), Крістіан Петцольд ("Фенікс") і Вероніка Франц ("Сторожка"), а також італійський письменник Нікола Ладжойя.

Відео дня

У другій за значимістю секції "Горизонти" президентом стане Клер Дені ("Вище суспільство"). Допомагати їй у виборі переможців будуть продюсер Крістін Вачон ("Керол"), іспанський постановник Оскар Алегрія, італійська режисер Франческа Коменчіні та директор ізраїльського Фонду кіно Катріель Шорі.

Оцінювати роботи, зроблені у віртуальній реальності (програма Місті VR), будуть гейм-дизайнер Хідео Кодзіма і документаліст Азіфа Кападіа ("Емв"), під керівництвом минулорічного лауреата в цій секції Селін Трікар.

Повністю програма фестивалю буде оголошено 28 липня. Нагадаємо, Тільда Суінтон і Енн Хуей отримають почесних "Золотих левів" Венеціанського кінофестивалю.