Тіна Кароль і Анна Трінчер / колаж

Після 24 лютого 2022 року українці відмовилися від російських культурних продуктів. Наприклад, за рік повномасштабної війни в плейлистах практично не залишилося російської музики - її замінили круті хіти від наших артистів. Розповідаємо, в які старовинні українські народні пісні та вірші наші зірки вдихнули нове життя.

Рідна мати моя

"Пісня про рушник" - твір Андрія Малишка, який на музику поклали безліч артистів, але версію Анни Трінчер українські слухачі сприйняли особливо тепло. Враховуючи те, що Трінчер - поп-виконавиця, від неї навіть не очікували почути таку зворушливу версію ліричної композиції, але вийшло дуже круто і чуттєво. 

Думи

Артем Пивоваров в рамках авторського проекту "Твої вірші, мої ноти" записував колаборації з різними артистами. Його мета - покласти на музику вірші відомих українських поетів, щоб нагадати слухачам про те, яка величезна і надихаюча культурна спадщина є у нашого народу. 

Легендарні "Думи мої" Тараса Шевченка у виконанні Пивоварова і Наді Дорофєєвої на багато місяців закріпилися серед головних трендів соцмереж.

Там у тополі

В рамках цього ж проекту Пивоваров заспівав з Настею Каменських. Артисти поклали на музику геніальний твір Павла Тичини "Там у тополі".

"Тичина дуже любив природу і талановито зображував її в поезії. За допомогою метафор і реалістичного опису деталей Тичина вміло зображував красу і єднання людини з природою. У цій роботі кожен може впізнати себе. Українці завжди любили рідну землю, цінували свободу і вміли насолоджуватися нею. Настрій пісні передає цей внутрішній стан", - прокоментував свою роботу Артем Пивоваров. 

Чом ти не прийшов?

MOЗGI Entertainment в 2023 році випустили альбом з 18 українських народних пісень, які переспівали топові українські артисти. Тіна Кароль чуттєво виконала народну лемківську пісню "Чом ти не прийшов?"

Підманула підвела

В рамках творчого проекту MOЗGI Entertainment "Душа. Нація. Культура" MONATIK переспівав відому народну пісню "Підманула підвела". Слухачі відзначили, що ця композиція в стилі Монатика: танцювальна, запальна, не соромно включити дітям або батькам.

Нагадаємо, стало відомо, під яким номером виступить Україна на Євробаченні-2023.

Вас також можуть зацікавити новини: