Місячний посівний календар на серпень 2023 Україна / фото ua.depositphotos.com

Для всіх садівників та городників серпень є найзайнятішим місяцем. Наприкінці літа дачники постійно збирають урожай і готують із овочів та фруктів консервацію. В останній літній місяць займаються сінокосом, обрізають кущі та дерева, які вже закінчили плодоношення. На городі садять озимі культури та продовжують сіяти овочі та зелень у теплицях.

Місячний посівний календар допоможе розпланувати роботу на ділянці на кожен день серпня. Фаза Місяця дуже впливає на ріст і врожайність рослин. У Місяць, що росте, дуже добре саджати, пересаджувати і обрізати рослини. А в період спадного Місяця рекомендується обробляти ділянку від шкідників та удобрювати ґрунт. У молодик і повню працювати з рослинами взагалі не слід, оскільки вони стають дуже вразливими.

Місячний посівний календар на серпень 2023 року по днях

1-3 серпня - дні повного місяця. Посівний календар не рекомендує працювати з рослинами у ці дні.

Відео дня

4-5 серпня - дуже врожайні дні. Посів огірків та пекінської капусти для подальшого пересадження в телицю, посадка швидкорослих салатів та зелені на городі. Дуже вдалі дні для пересадки та обрізання будь-яких квітів, особливо цибулинних. У саду не можна поливати та обрізати дерева, але можна удобрити ягідні кущі та покосити газон.

6 серпня - неродючий день. Посіви та посадки не рекомендуються, але можна підгортати та копати картоплю, а також збирати будь-який урожай. У цю дату вдало проходить боротьба з бур'янами та обприскування рослин від шкідників.

7-9 серпня - одні з найвдаліших днів місяця, коли можна займатися будь-якою роботою на ділянці. Хороші дні щоб посіяти мангольд, салат та редьку, внести компост та гній на ділянці. Можна обрізати полуницю та виноград - рани після обрізки швидко загояться. Не рекомендується пересаджувати рослини.

10-11 серпня - можна збирати врожай для тривалого зберігання - він пролежить до весни. Прищипка томатів та баклажанів, розпушування та перекопування порожніх грядок. Вирізка зайвих пагонів на винограді та полуниці, обрізка та прищипка дерев. Грядки можна удобрити гноєм або попелом.

12-14 августа - урожайні дні. Місячний посівний календар на серпень 2023 року у ці дні радить пересаджувати розсаду огірків у теплицю, а на ділянці сіяти зелень, салати та озимі культури. Можна перекопати та удобрити ґрунт, посіяти сидерати на осінь та зиму. Хороші дати, щоб зібрати врожай для швидкого поїдання, але не для тривалого зберігання - зібрані плоди швидко згниють.

Місячний посівний календар на серпень 2023 таблиця / фото УНІАН

15-17 серпня - дні молодика. Місячний посівний календар не рекомендує турбувати рослини. 

18-19 серпня - прищипка баклажанів, томатів та перців, збір врожаю для зберігання та консервування. Підготовка грядок під посів озимих рослин. Можна пересаджувати квіти та обрізати чагарники, вирізати сухі та хворі гілки дерев. Не рекомендується боротися із бур'янами.

20-21 серпня - хороші дні для посадки розсади огірків та капусти у теплиці. Збір насіння для посіву наступного року та врожаю овочів, фруктів, ягід, горіхів. Можна внести на ділянці фосфорні та калійні органічні добрива, але не рекомендується обробляти рослини отрутохімікатами.

22-24 серпня - посів капусти та огірків на розсаду для вирощування у теплиці. Хороші для посіву та пересадки будь-яких кольорів. Дозволені рясні поливи та підгодівлі. Вдало пройде боротьба з бур'янами. Дуже хороший день для збору ягід і фруктів та приготування консервації з них, але невдалий для викопування картоплі.

25-26 серпня - посів у теплиці огірків, зелені, цвітної капусти. Збір овочів та ягід для заморозки на зиму. Можна обробляти ділянку від хвороб, шкідників та бур'янів, а також посадити квіти у горщиках. Не рекомендується поливати та обрізати рослини.

27-29 серпня - можна сіяти будь-які рослини для вирощування в теплиці або на підвіконні, а також висаджувати та пересаджувати рослини у горщиках. Хороші дні для обрізання рослин, які вже закінчили плодоношення, та квітів, що відцвіли. Збирання врожаю на зберігання та насіння для посадки наступного року. Прищипування молодих дерев і чагарників. Не рекомендується травмовувати коріння рослин.

29-30 серпня - збір насіння та врожаю, заморожування плодів та приготування консервації, викопування картоплі. Порожні грядки можна удобрити та замульчувати на осінь. Хороші дні для боротьби зі шкідниками, хворобами, бур'янами. Також можна побілити дерева, обрізати сухі та хворі гілки, заготовити дрова. Не рекомендується поливати та прищипувати рослини.

31 серпня - повня. На ділянці краще нічого не робити. Хороший день для заготівлі консервації, висушування насіння і догляду за кімнатними квітами.

Вас також можуть зацікавити новини: