Як вирощувати болгарський перець у теплиці - секрети / фото ua.depositphotos.com

Тепличний сезон вже у розпалі, тому саме час пригадувати усі секрети вирощування овочів. Як щодо болгарського перцю? Впевнені, що не кожен знає, як правильно виростити солодкий перець у теплиці.

Раніше ми писали про те, чим полити розсаду, а сьогодні розкриємо секрети вирощування перцю в теплиці.

Болгарський перець - культура невибаглива, але дуже чутлива до змін умов вирощування. Цей овоч полюбляє дозрівати у теплому та світлому місці, саме тому найврожайнішими вважаються південні області України. Втім, ви можете без проблем вирощувати перець у теплиці, якщо ретельно до цього підготуєтеся.

Відео дня

Що не люблять перці у теплиці?

Ідеальними умовами для вирощування болгарського перцю у теплиці вважаються:

  • вологість у межах 60-75%;
  • температура вночі +18...+22 градуси;
  • температура вдень +22...+27 градуси.

Болгарські перці у теплиці не люблять надто низьких та високих температур. При температурі повітря вище +35 градусів рослина може зупинитися у рості, ризикуєте втратити врожайність. Водночас при температурі нижче +15 рослина болгарського перцю також може занепасти.

Засуха може вбити рослину. Саме тому рекомендуємо налагодити полив та дотримуватися графіка.

Як правильно поливати болгарський перець у теплиці?

Частота поливу перців залежить від умов, описаних вище. При високій температурі повітря рослини краще поливати частіше, при низькій - частий полив не потрібен.

Важливо стежити за рівнем вологості в теплиці - від цього залежить частота поливу. Не намагайтеся надто рясно поливати рослини. Перцям не потрібен надто вологий ґрунт. Для цього найкраще підходять газонні системи поливу, або схожі садові аналоги.

Перець у теплиці - догляд

Городники виділяють кілька основних правил, як правильно доглядати за перцем у теплиці. Перше і найголовніше з них - підживлення. Це допоможе наситити ґрунт поживними речованами, що сприятимуть здоровому росту рослин.

Городники радять також прорихлювали ґрунт навколо рослин після кожного поливу. Перець дуже чутливий до ущільнення землі навколо коренів. Розрихлювання допоможе пришвидшити ріст культури.

Підв'язування - це обов'язкове правило вирощування перців. Рослина може зламатися під тягарем власних плодів. Для цього необхідно вчасно підв'язати перці на етапі формування плодів.

Чимало городників вдаються до мульчування. Ви можете підсипати рослини сухою соломою, або сіном, тирсою, чи перегноєм. Це допоможе вберегти корінчики перців від можливих перепадів температур, а також довше затримувати вологу в ґрунті.

Вас також можуть зацікавити новини: