Капуста буде ідеальною, якщо дотримуватися цих порад / фото ua.depositphotos.com

У важкі часи вирощування овочів може значно полегшити ваше життя. Однак не всі знають з чого почати - як пройти всі етапи від покупки насіння до появи головок капусти.

Раніше ми розповідали, після чого садити перець болгарський.

Як садити капусту насінням у відкритий грунт

Щоб посадити капусту подібним способом, потрібно дочекатися, коли грунт прогріється до мінімум 8 градусів на глибині 5-10 см.

Відео дня

Насіння висіваємо на глибині 2-3 мм.Читайте на упаковці, на якій відстані садити капусту - це залежить від того, якого розміру очікується головки.

Як правильно висаджувати розсаду капусти у відкритий грунт

Не всі готові сіяти капусту одразу у відкритий грунт - деякі вважають за краще розсаду. Якщо ви не хочете її купувати, а посіяти самим, то у нас є інструкція і на цей випадок.

Гарненько полийте грунт - його ми не будемо зволожувати до появи сходів. Насіння занурюються в землю на глибину близько 1 см. Потім накриваємо ємність плівкою, щоб не дати волозі випаровуватися. Тримаємо наші посіви в теплому місці. Сходи повинні з'явитися на 4-5 день. Після цього плівку можна зняти і помістити ємність в більш прохолодне місце - наприклад, балкон або лоджію. 

Пересаджувати розсаду в грунт варто тоді, коли у розсади з'явиться по 5-7 листочків, а самі саджанці досягнуть 12-20 см.

Де краще садити капусту - в тіні або на сонці

Капуста любить багато світла, тому при її посадці варто уникати затінених місць. Без освітлення овочі будуть гірчити, вилки стануть пухкими, а самі качани будуть поганої якості. Треба вибрати місце, в якому капуста буде отримувати максимальну кількість сонця.

Вас також можуть зацікавити новини: