Психологиня розповіла, чому дорослим чоловікам подобаються молоді дівчата / фото ua.depositphotos.com

Нещодавно мережу сколихнув випуск шоу "Вагітна у 16", у якому 16-річна школярка Людмила народила дитину від 32-річного вчителя Сергія. Користувачі мережі почали закликати поліцію звернути увагу на цю ситуацію.

Однак, як відомо, це не поодинокий випадок, коли старші чоловіки обирають собі в партнерки молодших дівчат. Як розповіла психолог Ірина Щербак у коментарі УНІАН, на це є безліч причин:

Ця тема досить обширна. Причин може бути досить багато - як нездорових, так і вельми об'єктивних. Тут і бажання володіти молодим тілом, перевиховувати під себе, народити дитину, самоствердитися перед однолітками, погладжування свого самолюбства тощо. Також, якщо у чоловіка це не перша молода дівчина молодша 18 років, то цілком може бути фіксація на певному віці в період його статевого дозрівання. Тобто хтось у віці обраної дівчини міг травмувати цього чоловіка (булінг, публічний сором)

Відео дня
Людмила та Сергій / Скриншот YouTube

Вона додала, що дорослого чоловіка за 30 років можуть сексуально збуджувати дівчата 16-18 років, але не більше, межу він не перейде, оскільки це по суті дитина.

Але там, де чоловік починає стосунки з такою молодою дівчиною, продовжила експерт, практично завжди йдеться про травматизацію в період сексуального дорослішання.

"Якщо в такого чоловіка більше ніж три дівчини віком до 18 років, то це можна прирівняти до педофілії, тому що підліток - це ще не доросла дівчина, нею рухають гормони і, можливо, дефіцит любові, уваги, підтримки з боку чоловічої фігури (батька), і тоді неусвідомлено вона хоче добрати все це від більш дорослого чоловіка. Також це може бути і дефіцит або відсутність материнської любові та уваги, які дівчинка в підлітковому віці може шукати в будь-кому, хто дасть хоч трішки уваги, і вона відчує себе важливою та значущою", - зазначила психологиня.

Крім того, Ірина Щербак зазначила, що часто чоловіки "застрягають" у підлітковому віці та поводяться як діти, тож і в пару обирають собі незрілих дівчат.

Нагадаємо, раніше психологи назвали 8 ознак, які свідчать про проблеми між закоханими.

Вас також можуть зацікавити новини: