Фото ua.depositphotos.com

Стосунки зі свекрухою можуть бути складними та незрозумілими. Інколи вони навіть можуть призводити до сліз та істерик.

Якщо ви постійно намагаєтесь налагодити своє спілкування з нею, а нічого не виходить, нижче є перелік ознак токсичності матері вашого обранця, на які варто звернути увагу. 

1. Постійна критика

Відео дня

Кожен може запропонувати конструктивну критику час від часу, але у токсичної свекрухи зауважень багато та вони завжди негативні. Наприклад, їй може не подобатись як ви прикрашаєте будинок, готуєте їжу чи одягаєтесь.

2. Проблеми з кордонами

Повага до кордонів - це основа будь-яких здорових стосунків. Але токсична свекруха часто намагається порушити ваш особистий простір. Наприклад, вона може несподівано з'явитися у вашому домі чи давати непрохані поради.

3. Критика вашого материнства

Якщо свекруха ігнорує ваші правила, наприклад, пропонує солодке, коли це заборонено, або нехтує встановленим режимом, вона не поважає вашу роль матері. А ще гірше, якщо вона при дитині буде критикувати вас. 

4. Пасивна агресія

Якщо вона проявляє пасивну агресію, а саме говорить двозначні компліменти чи робить щось на зло вам, це теж ознака токсичності.  

5. Гра в жертву

Токсична свекруха рідко бере відповідальність за свої дії. Щоразу, коли виникає розбіжність чи конфлікт, вона грає роль жертви і шукає порятунок у оточуючих.

6. Надмірні ревнощі

Вона помітно заздрить тому часу, який її син проводить з вами, або злиться через вашу близькість. Це може порушити гармонію в вашій сім'ї.

7. Газлайтінг

Якщо свекруха спотворює слова, маніпулює ситуаціями або змушує вас сумніватися у собі - це теж ознака токсичності. 

8. Спроби контролювати свого сина

Вона постійно впливає на вибір свого сина. Особливо якщо це стосується вас та ваших стосунків з ним. 

9. Ізоляція

Вона часто не запрошує вас на сімейні зустрічі, говорить за вашою спиною погані речі. Ізоляція може змусити вас почуватися чужою, а це те, чого і хоче токсична свекруха. 

10. Ніколи не вибачається

Якщо свекруха ніколи не визнає своїх помилок або відмовляється вибачитись, це свідчить про нестачу самосвідомості та ворожої налаштованості до вас. 

Вас також можуть зацікавити новини: