Перемога української співачки MARUV у національному відборі на пісенний конкурс Євробачення-2019 стала можливою завдяки спецоперації спецслужб Росії.

Відео дня

Читайте такожСкандальний Нацвідбір: хто представлятиме Україну на Євробаченні 2019 в Ізраїлі (відео)

Таку думку висловив музичний продюсер Олександр Ягольник. Зусиллями ФСБ він також пояснив провал дуету YUKO - єдиних учасників фіналу, що представили пісню українською, передає obozrevatel.com.

"Я не люблю, коли з мене роблять дурня і записують в дурні цілу країну. Те, що сталося під час телефонного голосування під час національного відбору на Євробачення – це спецоперація ФСБ, яка показала, як треба голосувати", – заявив Ягольник.

Продюсер стверджує, що дуже багато людей хотіли проголосувати за YUKO, але не змогли цього зробити з технічних причин. При цьому Ягольник нагадав, що "два великих оператори зв'язку в Україні мають московський капітал і московські корені".

"Це спецоперація ФСБ. Я пам'ятаю, коли була Джамала, як Росія тоді боролася – в інших країнах російській діаспорі платили гроші, вони купували телефони, готувалися. ФСБ зробила так, що ті, хто хотів проголосувати, не проголосували", – упевнений він.

Ягольник також додав, що ФСБ "хайпом навколо MARUV" нівелювала вчинок вокалістки YUKO Юлії Юриной, яка публічно заявила про відмову від громадянства РФ. За його словами, "ФСБ поставила YUKO вниз турнірної таблиці".

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, що переможниця українського відбору не погодила умови контракту з Суспільним телебаченням та відмовилася представляти Україну на Євробаченні-2019.