Повідомлення про відмову від участі Maruv на Євробачення з політичних причин відразу стала обговорюватися в соцмережах.

Як повідомляв УНІАН, співачка MARUV повинна була представити Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2019, який пройде в Ізраїлі. Її перемога на нацвідборі спровокувала скандал – ряд політиків та громадських активістів виступили проти кандидатури виконавиці, оскільки вона гастролювала в Росії.

Читайте також«Не готова виступати з гаслами»: MARUV розповіла, чому переговори щодо Євробачення провалилися

На своїй сторінці у Facebook виконавиця написала, що заради участі в Євробаченні 2019 вона готова відмовитися від запланованих гастролей в РФ. Незважаючи на це, переговори між «Суспільним» і співачкою провалилися.

В НОТУ зазначили, що згідно з правилами Євробачення, мовник-учасник повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу, а ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації. «Суспільний резонанс, спроби тиску з боку політичних сил, втручання в дискусію культурних діячів і інформаційних структур країни-агресора фактично спричинили політизацію результатів національного відбору», - наголошується в повідомленні.

Блогер Олександр Білинський вважає, що представники держтелерадіокомпанії відверто плюють на думку глядачів.

"Ох, скільки людей хоче жити в країні, де в ручному режимі будуть визначати, хто гідний, а хто ні. Де принципи демократії виносяться за дужки, прикриваючись політичною доцільністю, військовим часом і бажанням вислужитися. Часом навіть незрозуміло перед ким".

Блогер Макс Бужанський припускає, що Maruv сама відмовилася їхати на Євробачення - після того, що влаштувала НОТУ з договором.

"Maruv молодець. Відмовилася їхати. Не знаю, хто вона така, і що співає, але для мене вона цей конкурс вже виграла. Відправляйте Портникова, захистить честь Батьківщини, честь і гідність, якщо час залишиться. Будь-яка історія закінчується однаково - розбите корито".