Євробачення-2019 пройде в Тель-Авіві / Фото: Eurovision.TV

Ізраїль дуже серйозно готується до проведення в Тель-Авіві міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2019», але далеко не всі «сюрпризи» виявляться приємними для гостей з інших країн світу.

Читайте такожМузичний шпагат: чому MARUV не їде на Євробачення - реакція соцмереж

Дослідження, проведене інтерактивним ресурсом «HotelsCombined», показує, що ціни на проживання в готелях Тель-Авіва в дні проведення конкурсу виросли просто непомірно. Це може призвести до того, що багато туристів віддадуть перевагу зупинитися в готелях інших ізраїльських міст або й зовсім відмовляться від поїздки на «Євробачення».

Відео дня

«Globes» попереджає, що туристу, який хоче жити саме в Тель-Авіві, потрібно бути готовим до того, що на розміщення доведеться витратити тисячі шекелів. Наприклад, за вікенд у «Sheraton Tel Aviv Hotel» доведеться заплатити 4400 шекелів ( близько 1200 доларів за актуальним курсом), у порівнянні з 2400 - за аналогічні дві ночі в звичайні вихідні під кінець травня.

Кількість бутик-готелів в Тель-Авіві на східному узбережжі Ізраїлю зростає з кожним роком. І ціни на проживання у них часто позамежні, пише Delfi.

Виправити ситуацію може відкривається в квітні хостел Spot, і є всі підстави вважати, що мандрівники значно заощадять на нічліг. Експерти відзначають, що це перший бюджетний об'єкт розміщення в країні.

Глядачам Євробачення запропонують пожити в наметах в найбільшому ізраїльському парку. Нагадаємо, конкурс пройде з 14 по 18 травня 2019 року в Тель-Авіві.

Місцева влада негайно запропонувала альтернативні варіанти розміщення. В якості місця для ночівлі численного загону глядачів-мандрівників виступить спеціально обладнаний кемпінг в Парку Яркон, який є однією з найбільших міських зелених зон країни. Він здатний прийняти близько 2 000 людей одночасно. За словами представника муніципалітету Тель-Авіва Марго Стельман, це найбільший парк в місті. Він розташований в декількох хвилинах ходьби від комплексу Expo Tel Aviv, де і пройде Євробачення.

Це перший випадок в історії, коли влада створює подібний кемпінг-село для музичного фестивалю.

Муніципалітет Тель-Авіва стурбований проблемою проїзду в громадському транспорті, якої може супроводжуватися наплив туристів під час проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2019», повідомляє Jewish News.

Проблему може викликати той факт, що в ізраїльських автобусах не можна платити готівкою - в рамках проекту міністерства транспорту з грудня минулого року в транспорті діє тільки безготівковий розрахунок. Жителі Тель-Авіва користуються спеціальними платіжними картками, які можна поповнити через спеціальний додаток, як бути з 40 тисячами приїжджих, міська влада поки не вирішила.

Раніше ізраїльське агентство Leaan, що займається продажем квитків, оголосило вартість квитків на пісенний конкурс Євробачення-2019. Повідомляється, що ціни на сидячі місця будуть від 35 до 150 євро. Місця у фан-зоні коштуватимуть глядачам в 120 євро. Місця преміум-класу – 2999 євро. Також у глядачів є можливість потрапити на репетиції "Євробачення-2019". Разове відвідування репетиції коштуватиме 15 євро.

Як повідомляв УНІАН, 64‑й конкурс пісні «Євробачення» пройде в Тель-Авіві. Перший, другий півфінали і фінал конкурсу відбудуться 14, 16 і 18 травня 2019 року відповідно.