В Україні відзначають 33-ю річницю трагедії на Чорнобильській атомній електростанції. Відомі українці з сумом згадують страшну катастрофу.

Українська письменниця Ліна Костенко опублікувала в Facebook уривок з вірша.

Відомий телеведучий і шоумен Сергій Притула розкритикував тих, хто в один день спочатку з сумом згадують катастрофу на ЧАЕС, а потім розважаються на дискотеках.

Головне - це траурним голосом записати: "Сьогодні день пам'яті Чорнобильської трагедії. Ми пам'ятаємо!" А потім крутиш дискач, як ні в чому не бувало! Колеги, приказку про труси та хрестик знаєте?, - написав Притула в Facebook.

Український гурт ONUKA опублікував в мережі відео одного зі своїх виступів, на якому виконали пісню "1968" про Чорнобильську трагедію. До речі, батько лідера гурту був ліквідатором аварії на ЧАЕС.

Для українців трагедія в Чорнобилі 1986 року - кошмарне марення і катастрофа тривалістю в життя. Про це на особистій сторінці в Instagram написав український продюсер, лідер гурту MOZGI Потап. Своїм дописом суддя вокального шоу "Голос країни" також вшанував пам'ять жертв аварії на ЧАЕС.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Прип'яті влаштували акцію пам'яті на честь річниці вибуху на Чорнобильській АЕС.