Азербайджанський співак Chingiz (Чингіз Мустафаєв), який брав участь в українському вокальному шоу "Голос країни", став фіналістом Євробачення-2019. Виконавець виступив у другому півфіналі конкурсу з піснею Truth.

Читайте такожЯк пройшов другий півфінал Євробачення 2019 (фоторепортаж)

Представник Азербайджану вийшов на сцену під номером 18. Постановкою номера артиста займався український танцівник і хореограф Костянтин Томільченко, за задумом якого роботи-лазери "випалювали" на грудях Чингіза малюнок серця.

До речі, це вже друга спроба Мустафаєва на Євробаченні. У 2011 році він брав участь у відбіркових турах, але далі так і не пройшов. Через два роки Chingiz представляв Азербайджан на конкурсі "Нова хвиля", де посів 10 місце.

В Україні співак став відомий після участь у шостому сезоні "Голосу країни". Свою участь у шоу він продовжив у команді Святослава Вакарчука.

Цього року на Євробаченні виступила ще одна учасниця українського "Голосу країни" - Србуї Саргсян (Srbuk). Вокалістка представила на конкурсі Вірменію. Співачка продемонструвала європейській публіці вогняне шоу, але у фінал конкурсу не потрапила.

Збруї була учасницею восьмого сезону "Голосу країни", де разом з наставником Потапом дійшла до фіналу.

Як повідомляв УНІАН, Ксенія Симонова, яка перемогла у першому сезоні проекту "Україна має талант", виступила у другому півфіналі Євробачення-2019. Художниця стала постановником номеру молдавської співачки Анни Одобеску і разом з нею з'явилася на сцені.