Лайма Вайкуле розповіла про важкій боротьбі з раком / скрін відео

Латвійська співачка Лайма Вайкуле розповіла про боротьбу з онкологією, яку у неї виявили в 1991 році.

Про свою боротьбу з раком Вайкуле розповіла в програмі «Доля людини з Борисом Корчевніковим».

Так, лікарі поставили співачці діагноз - рак грудей. У неї була остання стадія захворювання і лише 20% шансів на одужання.

Читайте такожМВС Росії перевірило Лайму Вайкуле після відмови їхати в окупований Крим

Вайкуле розповіла, що кілька років вона нікому не розповідала про хворобу. В цей час вона безперервно лікувалася і онкологія відступила.

"Говорити про те, що я перемогла хворобу - неправильно. Це доля. Мені пощастило. Значить, я не все сказала. Моєї заслуги немає, я просто це перенесла. Стала хорошою, навчилася любити інших людей і все живе. Вважаю, що людина живе на світі лише для того, щоб ставати кращою", - поділилася артистка.

Співачка підкреслила, що це були дуже важкі часи. Про діагноз вона дізналася в Америці, де проходила обстеження.

"При цьому до смерті не могла ставитися спокійно. До неї взагалі неможливо звикнути, тому що це явище неприродне", - сказала зірка.

"Шансів вижити було настільки мало, що я навіть підготувала прощальні листи всім своїм близьким", - розповіла вона.

Також Вайкуле поділилася, що весь цей час її підтримував чоловік Андрій Латковський, з яким артистка живе у фактичному шлюбі понад 40 років. Тільки він знав про її захворювання.

"Не бійся, якщо все безнадійно, ми просто разом сядемо в машину, розженемося і вріжемося в стіну", - говорив він співачці.

"Ми удвох перенесли це випробування. Не можу сказати, що це я перемогла. Вважаю, що моєї заслуги в цьому немає ніякої. Звичайно, важке випробування, але орден за це мені зовсім не треба", - розповіла співачка.

Раніше з'явилася інформація, що Вайкуле проведе свій фестиваль в Україні з Кікабідзе і Брегвадзе.