Отем і Пітер Філліпс / фото royalcentral.co.uk

У британській королівській сім'ї наближається ще одне розлучення. 

Онук Єлизавети II, син принцеси Анни, Пітер Філліпс розлучається з дружиною Отем після 12 років шлюбу.

Як пише ТСН, за інформацією західних ЗМІ, дружина старшого онука королеви не витримала сімейних проблем і вирішила перебратися з двома дочками в Канаду.

Відео дня

За інформацією The Sun 42-річний син принцеси Анни і його дружина вже давно переживають не найкращі часи. А на такий радикальний крок 41-річну Отем нібито надихнули Меган Маркл і принц Гаррі, які змогли вирватися з-під опіки королівської сім'ї.

Читайте такожУ Букінгемському палаці офіційно підтвердили дату весілля принцеси Беатріс

Інсайдери кажуть, що Отем і раніше скаржилася на конфлікти та негаразди в сім'ї, Але Пітер все одно виявився не готовий до такого повороту.

Західні ЗМІ пишуть, що Пітер не очікував такого кроку від дружини. А інсайдери стверджують, що в цьому шлюбі немає зради, просто Отем і Пітер давно віддалилися одне від одного.

Один з близьких друзів пари розповів журналістам, що Пітер спустошений таким рішенням його дружини. Він не очікував, що це відбудеться. Отем прекрасна дружина і мати, і вона в дуже хороших стосунках з королевою Єлизаветою II.

"Він спустошений. Він думав, що він щасливо одружений і мав ідеальну сім'ю з двома прекрасними дочками", - пишуть західні видання.

Варто зазначити, що для королеви це також стало сильним ударом, оскільки Отем - улюблениця Її Величності.

Подружжя виховує двох дівчаток - 9-річну Савану і 7-річну Айлу. Дочки Пітера Філліпса мають подвійне громадянство, оскільки Отем - уродженка Канади. Цей факт додає побоювань, що Отем Філліпс зможе спокійно вивезти дочок на батьківщину.

Отем і Пітер познайомилися в 2003 році на Гран-прі Канади в Монреалі. Дівчина деякий час не здогадувалася, що Пітер - королівський онук, поки не побачила молодого чоловіка по телевізору.

Одружилися вони 17 травня 2008 року. Цей захід запам'ятався також і тим, що Кейт Міддлтон (у той час ще дівчина принца Вільяма) тоді вперше відвідала публічний захід королівської сім'ї.

Ілюстрація / REUTERS

Пара не має королівських титулів і не виконує зобов'язань від імені Королеви. Вони відвідують сімейні заходи.

Букінгемський палац поки не прокоментував ситуацію.